Meteorolog otkrio kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu: Evo kada se očekuje prestanak padavina i porast temperatura! (VIDEO)

Zbog snega u Sjenici je juče proglašena vanredna situacija. Struja je sinoć stigla i na Goč, gde se nalazi oko 280 učenika iz Srbije i Republike Srpske.

S.M.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Printscreen/ Prva TV
Foto: Printscreen/ Prva TV
.

Sinoć se u mestu Dobri Do kod Ivanjice odigrala prava drama. Naime, jedan automobil je bio zatrpan, a morali su da reaguju pripadnici sektora za vatrogasno - spasilačke jedinice.

- Juče smo imali u više navrata intervencije tog tipa. Još juče, neposredno posle ponoći, na teritoriji opštine Sjenica, sa njima smo malo pre razgovarali, imali smo evakuaciju tri strana državljanina na Republike Kipar, koji su ostali zavejani u svom automobilu. Naši pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Sjenica su zajedno sa meštanima ih oslobodili, svi su dobro, nastavili su put dalje. Problem je nastao zato što ih je navigacija sa magistralnog puta uputila na lokalni put koji vodi ka planini Goliji i u mestu Vrapci su ostali zavejani. Nakon toga smo imali evakuaciju lica u Ivanjici u mestu Dobri Do, takođe zajedno sa meštanima naši pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su bezbedno evakuisali dva lica - Aleksandar Radosavljević, zamenik načelnika Uprave za vatrogasno - spasilačke jedinice SVS, pa dodao:

- Posle toga smo imali na planini Tari, tamo smo imali goste hotela Omorika koji su ostali zaglavljeni na putu Mokra Gora-Tara, tu smo intervenisali i bezbedno ih transportovali do hotela. Nakon toga smo u večernjim časovima imali opet Novi Pazar, pet lica zavejana u tri vozila, svi su oslobođeni, svi su dobro. I onda, neposredno posle ponoći, Vranje na putu, Vranje Kriva Feja, autobus, celu noć, upravo pre nego što smo ušli, javili su mi da je intervencija pri kraju. Znači, dvadeset četiri lica su bezbedno evakuisana i svi su dobro. Naši momci, deset vatrogasaca sa četiri vozila i dvoje motornih sanki su celu noć radili evakuaciju tog autobusa - dodao je Aleksandar u "Jutru".

Sa druge strane, meteorolog Goran Mihajlović otkrio je kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu, a više o tome saznajte u videu u nastavku teksta.