Ekipa "Exploziva" snimila je dokumentarac iz Dubone i Malog Orašja, a na licu mesta u proteklih mesec dana bila je novinarka Katarina Milovanović zajedno sa snimateljem Sergej Bibićem, koji su u ovim mestima, nadomak Mladenovca, zatekli muk i tišinu.

"Dosta neprospavanih noći stoji iza ovog dokumentarca. Ja sam se psihički pripremala. Ljudi su mi verovali", započela je priču novinarka i objasnila u kakve situacije je zatekla kada je sa ekipom došla u okolna mesta.

"Ulice su bile puste. Školsko dvorište gde se desilo ubistvo je bilo prazno. Deca su u školskom dvorištu, samo ona koja odlaze u školu i odmah nakon završenih časova, oni se vraćaju kući. Lokalne prodavnice koje su do tada bile pune, sada su takođe prazne. To su mi kasnije potvrdili i moji sagovornici, govoreći da je nekada u tom školskom dvorištu bilo i pedesetoro dece", priseća se Katarina.

Emisija "Exploziv" prva je i jedina novinarska ekipa koja je dobila ispovest meštana Dubone i Malog Orašja.

Dokumentarac o masovnom ubistvu u Mladenovcu, koji će biti emitovan u ponedeljak, 5. juna u 18.45 na Prvoj televiziji, obuhvatiće autentične ispovesti meštana, ali i porodica nastradalih koji su izgubili svoje najmilije. Koliko dugo se ćutalo dok neko prvi nije progovorio, koja je bila prva reč posle „teške tišine“, pričala je u prilogu u nastavku Katarina Milovanović:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.