Direktan prenos “večitog derbija” večeras od 19h na Areni i O2 TV

Najveći sprski i jedan od najvećih evropskih fudbalskih derbija igraji Crvena zvezda i Partizan. Beogradski „večiti rivali“ sastaju se 160. put u prvenstvu.

Večiti derbi, foto: O2 TV i Prva TV
Večiti derbi, foto: O2 TV i Prva TV
.

Popularna fraza da u derbiju nema favorita i da trenutni plasman i forma nisu važni biće na najvećoj proveri u poslednjih 40 godina. Zvezda se bori za titulu prvaka, ali ne sa Partizanom, Partizan igra za bodove koji bi obezbedili treće mesto. Zvezdina sezona sjajna, učešće u Ligi šampiona, istorijska serija utkamica bez poraza, praktično obezbeđeno finale Kupa Srbije, Partizanova kriza, veliki zaostatak u bodovima, četiri trenera u toku sezone... Navijači domaćina u dobrom raspoloženju, gostujući podeljeni i nezadovoljni igrama ljubimaca. Na papiru, po svemu, Zvezda je favorit, ali je bila i pred prethodne dve utakmice u sezoni u kojima je Partizan vodio, a „crveno-beli“ se spasavali. Dva puta je bilo 1:1, sada i jedni i drugi žele više, domaćin bodove za titulu, Partizan za Evropu.

O tome ko je i zbog čega bliži cilju pogledajte u emisiji pred „večiti derbi“, od 18h, a najveća bitka srpskog fudbala u direktnom prenosu od 19 sati na Areni i O2 TV.