Danas je završena školska godina, a šta će se dešavati u školama do 20. juna - objasnio je v.d. ministra prosvete Đorđe Milićević...

Preuzeo je rukovođenje resorom u najgorem mogućem momentu za prosvetu u istoriji Srbije. Kako će se nositi sa "nagomilanim" obavezama u predstojećem periodu, šta će biti sa Osnovnom školom "Vladislav Ribnikar"? Kako sprečiti dalju traumatizaciju dece i šta će biti sa maturskim večerima i ekskurzijama? Na ova i druga pitanja ovoga "Jutra" pričali smo sa vršiocem dužnosti ministra prosvete Đorđem Milićevićem i

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Zbog celokupne situacije u prethodnih mesec dana, Vlada je donela odluku o završetku školske nastave 6. juna, dok će đaci nezadovoljni ocenama moći da dobiju novu šansu do 20. juna.

"Devedeset i pet odsto nastavno-naučnog programa je sada već završeno, a zakonom je dozvoljeno odstupanje od pet odsto. I upravo iz tog razloga je završetak školske godine izabran današnji dan", govorio je Milićević za "Jutro".

Kakav je plan predviđen za taj period i kako će izgledati susreti nastavnika i nezadovoljnih đaka, detaljnije je u nastavku objasnio Milićević: