Da li su se takse za izdavanje pasoša promenile u odnosu na prošlu godinu i šta vam sve treba za izdavanje po hitnom postupku?

Da li su počelel gužve za šalterima gde se izdaju pasoši? Koliko pre isteka starog možemo izvaditi novi? Da li su se cene menjale u odnosu na prethodnu godinu? Ovom temom bavila se naša reporterka Milica Savić koja je ovoga "Jutra" razgovarala sa načelnicom odeljenja za državljanstvo i druge upravne poslove Aleksandrom Marković

A.B.  |  Izvor: Prva TV  |  
Foto: Prva TV
Foto: Prva TV
.

"Zahtev za izdavanje putne isprave, građani koji imaju prijavljeno prebivalište u Beogradu, mogu podneti u bilo kojoj policijskoj stanici na teritoriji Beograda, bez obzira u kojoj opštini su prijavljeni. I to, neposrednim dolaskom u policijsku stanicu ili zakazivanjem putem portala e-uprava", odmah je objasnila načelnica.

Naknada za Izdavanje pasoša po redovnom postupku je 3 200 dinara, a ukoliko želite da izdate putnu ispravu po hitnom postupku, naknada je 5 000 dinara.

Koja dokumentacija nam je potrebna da bismo dobili novi pasoš ili produžili stari, kako izgleda proces izdavanja po hitnom postupku i koliko košta izdavanje ukoliko pasoši ističe za sedam meseci, objasnila je načelnica u nastavku: