Brnabić: Do 1. avgusta preporuka građanima o trećoj dozi vakcine protiv virusa korona

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostujući na TV Prva osvrnula se i na trenutnu korona virusom.

Ilustracija, foto: LookerStudio/Shutterstock
Ilustracija, foto: LookerStudio/Shutterstock
.

Ona je rekla da se Srbija približava onim "famoznim" 50 odsto vakcinisanih, ali da to nije dovoljno.

Premijerka je pozvala sve da se vakcinišu a akcenat je stavila na mlade.

Ona je naglasila da se plaši novog soja virusa.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će Krizni štab 1. avgusta dati preporuku građanima o trećoj dozi vakcine protiv virusa korona.

Brnabić je na TV Prva kazala da će Nacionalno telo za vakcinaciju do 23. jula dati svoje mišljenje o trećoj dozi Kriznom štabu, nakon čega će Krizni štab dati preporuku građanima.

Prema njenim rečima, Nacionalno telo za vakcinaciju trenutno radi studije i to na osnovu studija proizvođača, iskustava drugih zemalja, ali i iskustva stečenog u našoj zemlji.

Kada je reč o vakcinaciji, premijerka kaže da je u ovom trenutku vakcinisano 48,6 odsto punoletnih građana i ocenjuje da imunizacija u našoj zemlji ide teško i polako.

Navela je da su se Loznica i Kraljevo priključile lokalnim samoupravama gde je više od 50 odsto vakcinisanih, kao i da ima još devet lokalnih samouprava koje su blizu da pređu taj prag.

"Ali, treba nam više i moramo više da radimo, pre svega sa omladinom", ističe premijerka i, navodeći da su juče studenti iz Sarajeva organizovano došli u Srbiju da se vakcinišu, kaže da naši studenti mogućnost za vakcinaciju ne koriste dovoljno.

Izvor: Prva, B92.net