"Za neke artikle, to je moguće. Međutim, činjenica da cene hrane nastavljaju blago da rastu, ali ono što je pozitivno jeste da je na poslednjem merenju inflacije - cene hrane su sporije nego što je prosek inflacije", započeo je priču Stanić.

Na pitanje da li možemo u narednimm godinama očekivati potpunu stabilizaciju, Stanić je dao jasan odgovor:

"Stabilizacija može podrazumevati kada imate godišnje 2 odsto porast cena. Činjenica je da u tom periodu, zarade građana rastu brže, i tako raste realna kupovna moć stanovništva. To je suština ekonomske politike - da imate blag porast cena, što podstiče proizvodnju i potražnju, a sa druge strane da imate porast kupovne moći. Upravo je ta domaća potrošnja, ono što mi trošimo kao građani, ključna u konstrukciji BDP-a".

Planiran je pad stope inflacije u drugoj polovini godine, što znači da će građani lakše otplaćivati svoje kredite, a kada su u pitanju uskršnji praznici, kakve su cene jaja trenutno na pijacama i marketima, pričao je Stanić u nastavku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.