Info

Nemačka privreda traži dobavljače iz Srbije

Delegacija nemačke privrede u Srbiji objavila je poziv srpskim privrednicima da se priključe projektu "Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana" i na taj način prošire svoje poslovanje na nemačko tržište.
19.04.2016. - 15:31h

Zainteresovanim srpskim kompanijama produžen je rok za dostavljanje prijave do 28.aprila.

Potvrđeno je učešće 55 nemačkih kompanija koje su zainteresovane za saradnju sa dobavljačima sa teritorije Zapadnog Balkana. 

Cilj projekta je, kako se objašnjava u saopštenju, da se u okviru jednodnevnog događaja koji će se održati 9. juna u Dortmundu, u formatu B2B sastanaka, odabrane kompanije iz Srbije i ostalih država Zapadnog Balkana sastanu sa nemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ovog regiona. 

Fokus je na firmama iz oblasti mašinogradnje, metaloprerađivačke industrije, proizvodnje komponenata za autoindustriju i elektroindustrije. 

Sve informacije, prijavne obrasce i profile nemačkih kompanija gde se precizno navode uslovi koje preduzeće/proizvođač iz regiona treba da ima u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovao za potencijalnu saradnju, nalaze se na posebnom linku  https://www.exxpertapps.com/invitacion/EmsWebEvento.php. 

Delegacija nemačke privrede organizuje ovaj projekat u saradnji sa nemačkim Udruženjem za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.), uz podršku projekta razvoja privatnog sektora u Srbiji AČEŠ, nemačke Organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Izvor: Tanjug