Aleksandar Antić - zamenik predsednika SPS-a

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić imenovan je na sednici Predsedništva za zamenika predsednika stranke, saopštio je lider socijalista Ivica Dačić.

.

On je novinarima nakon sednice Predsedništva SPS, prvoj posle izbora najviših stranačkih organa, rekao da će Antić taj posao obavljati do održavanja lokalnih i parlamentarnih izbora.

Dačić je kazao da je se zamenik imenuje iz redova potpredsednika i da je želeo da svi potpredsednici budu ravnomerno uključeni u rukovođenje strankom, te da je Antića na dužnost svog zamenika imenovao do održavanja lokalnih i parlamentarnih izbora.

"Imajući u vidu da je to značajan period i neće biti lak, ali obzirom na njegovo dosadašnje iskustvo siguran sam da će taj posao obavljati u najboljem interesu ne samo naše partije već i cele Srbije", rekao je Dačić.

On je kazao da ne želi da ga Antić samo formalno zamenjuje, već će imati sva ovlašćenja koja Dačić kao predsednik stranke ima, te da će moći da obavlja sve poslove za koje ga on ovlasti.

"Tako da u stranci mene niko neće morati mene da čeka, zamenik će taj posao moći da radi", rekao je Dačić.

Dačić je novinarima rekao i da je na današnjoj sednici razmatrana aktuelna politička situacija u zemlji i da je konstatovano da je SPS veoma zadovoljan rezultatima koje je Vlada Srbije uspela da ostvari u proteklom periodu.

On je kazao da će sledeća sednica Predsedništva biti održana već idućeg vikenda.

Dačić je kazao i da je za SPS nužan preduslov politička stabilnost zemlje te da se tako se određuje i prema predlozima za eventualno održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

"Oduvek smo se zalagali za redovne parlamentarne izbore, ali sa druge strane smatramo da je osnovni preduslov za ostvarivanje ciljeva vlade politička stabilnost. To znači - ako je održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u cilju jačanja političke stabilnosti ili sprečavanje političke nestabilnosti naravno da to podržavamo, ali kada nas neko pita da li treba da bude vanrednih izbora, vi znate naš odgovor - ne zato što se plašimo, već zato što smatramo da Srbija ne sme da propušta prilike i gubi vreme, jer joj je dosta propuštenih prilika", rekao je lider SPS-a.

On je podsetio da su SPS i SNS na zajedničkoj listi za izbore u Medveđi koji će biti uskoro, i da očekuje ubedljivu pobedu.

To znači, kako je kazao, da bi rezultat koalicije koju bi cinile te dve stranke na parlamentarnim izborima sada bio i veći od 60-65 odsto.

Izvor:Tanjug