"Birao je žrtve, pojedinim govorio da se sklone"

Broj žrtava terorističkog napada u Tunisu popeo se na 39, javlja AP. Odgovornost za napad preuzela je ID, a kako navode britanski mediji napadač je birao žrtve.

.

Među žrtavama terorističkog napada u tuniskom letovalištu Sus za sada je identifikovano osam Britanaca, jedan Nemac i jedan Belgijanac, prenosi AFP.

Islamska država preuzela je odgovornost za masakr u tuniskom letovalištu Sus.

Kako izveštavaju britanski mediji, Britanci su bili glavna meta terorističkog napada u Tunisu, a pored njih, na meti su bili i Nemci, Belgijanci i Tunižani.

"Smejao se i zezao, delovao je kao normalan dečko. Birao je koga će da ubije. Pojedinim osobama je govorio da se sklone. Birao je britanske i francuske turiste", rekao je jedan od svedoka.

Tunis proglasio nove antiterorističke mere, uključujući raspoređivanje vojnih rezervista na "osetljivim mestima koja mogu biti mete terorističkih napada"

Pozivajući se na nalog Islamske države na "Tviteru", mediji prenose da je u petak napad na plažu popularnog letovališta izveo "vojnik kalifata", koji je grupa proglasila pre nepunih godinu dana na teritoriji Iraka i Sirije.

Islamska država je imenovala Abua Jahja Kujravanija (23) kao čoveka koji je ubio turiste u hotelu u Tunisu.

Na društvenim mrežama Islamske države otkriveno je kako izgleda terorista koji je usmrtio 39 turista, a dato je i njegovo ime - Abu Jahja Kujravani.

Na fotografiji je prikazan mlad čovek sa dužom kosom koji sedi između dve puške kojima je izvršio napad. On je student mašinstva i pravo ime mu je Saifedin Rezgui.

"Naš brat, vojnik Kalifata, Abu Jahja al Kujravani, koji je ostvario svoj cilj u Imperijal hotelu, bez obzira na obezbeđenje", piše uz njegovu fotografiju.

Još nije zvanično utvrđeno da li je to terorista koji je usmrtio turiste u Susu.

Izvor: Tanjug