Takođe, kuhinja je posebno važno područje za održavanje slobodnog toka pozitivne či energije kroz dom, ali i kao prostor u kući koji je najviše povezan sa obiljem.

Frižider obično stoji u kuhinji, a kada je reč o feng šuiju, ovaj kućni aparat se povezuje sa elementom metala.

Jedno od osnovnih pravila u feng šuiju koje se odnosi na frižider jeste da na njega ne stavljate druge uređaje, poput mikrotalasne rerne.

Kako privlačite gubitak bogatstva?

Takođe, iako zelenilo može biti lepo za estetiku, nije preporučljivo držati zelene biljke ili dekoraciju povezanu sa elementom drveta na frižideru. Ovi ukrasi stvaraju sukob između elemenata drveta i metala, što može dovesti do gubitka bogatstva.

Svako nagomilavanje raznih stvari na frižideru nije dobro za bogatstvo. Zato je važno držati gornji deo frižidera čistim i urednim.

Prema mišljenju feng šui stručnjaka, trebalo bi izbegavati ređanje mesečnih računa na frižider, jer to simbolizuje gubitak novca.

Šta sme da stoji?

Idealno je na frižideru, kao centralnom delu svakog doma, postaviti ispunjene ciljeve, podsetnike, nagrade i dostignuća.

Osim što je važno za zdravlje, održavanje čistoće frižidera utiče i na energiju u prostoru. Svaki nered stvara negativne vibracije, pogotovo kada se nalazi u blizini hrane koja je važna za zdravlje i vitalnost.

Frižider je tesno povezan sa ishranom porodice. Dakle, pun frižider simbolizuje obilje, dok prazan frižider ukazuje na lošu situaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.