Zatvaranje beogradskih ulica za saobraćaj zbog maratona

Zbog održavanja Beogradskog maratona, pojedine ulice u Beogradu noćas se zatvaraju za saobraćaj, saopštio je Sekretarijat za saobraćaj. Od ponoći do 19 časova biće zabranjen motorni saobraćaj i uklonjena sva vozila koja nisu u funkciji održavanja maratona u Kolarčevoj, na Terazijama i u Kralja Milana, kao i u delu Trga Nikole Pašića prema Terazijama.

.

Od ponoći do 17 časova zabrana za motorni saobraćaj i parkiranje važiće i u Prizrenskoj i delu Balkanske (od Prizrenske do Kraljice Natalije), kao i u zoni OTC „Novi Beograd”. Od 1 čas posle ponoći do sutra u 11 zabranjen je saobraćaj svih vozila u Dečanskoj, na delu od Nušićeve do Trga Nikole Pašića, na Trgu Nikole Pašića, u Dragoslava Jovanovića, Vlajkovićevoj (od Kosovske do Dečanske), Bulevaru kralja Aleksandra (od Kneza Miloša do Beogradske ulice), Svetog Marka, Arhiepiskopa Danila, Svetozara Markovića i Resavskoj, na delu od Krunske do Bulevara kralja Aleksandra, kao i na svim prilazima trasi, uključujući i delove trase koji su ranije zatvoreni iz organizacionih razloga.

Sutra od 9 do 11.30 zatvaraju se i Takovska (od Svetogorske do Kneza Miloša) i Kneza Miloša (od Takovske do Nemanjine). Ulica kneza Miloša, na delu od Bulevara kralja Aleksandra do Admirala Geprata (smer ka Nemanjinoj), ostaje zatvorena za saobraćaj do 16 časova, kao i svi prilazi trasi. Od 10 do 16 sati će biti zatvorena za motorni saobraćaj i trasa maratona: Bulevar kralja Aleksandra – Ulica Branka Krsmanovića – Cara Nikolaja II – Makenzijeva – Trg Slavija – Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Pop Lukina – Brankov most – Bulevar Mihajla Pupina (od Brankovog mosta do Bulevara N. Tesle) – Bulevar Nikole Tesle – Karađorđev trg – Ulica 22. oktobra – Vrtlarska – Ivićeva – Tošin bunar – Zemunska – Vojvođanska – Nehruova – Jurija Gagarina (kolovozna traka za smer ka Dr Ivana Ribara, na delu od Milutina Milankovića (III bulevara) do Ulice Dušana Vukasovića) – Milutina Milankovića (III bulevar) – Milentija Popovića – Brankov most – Kraljice Natalije – Aleksandra Dubčeka – Bulevar Mihajla Pupina ( u delu od Ulice Aleksandra Dubčeka do Bulevara umetnosti) – Bulevar umetnosti – Bulevar Zorana Đinđića (u delu od Omladinskih brigada do Bulevara umetnosti) – Milutina Milankovića (od Bulevara umetnosti do Milentija Popovića), kao i svi prilazi trasi, uključujući i delove trase koji su ranije zatvoreni iz organizacionih razloga. Zatvaranje za saobraćaj obavljaće se u skladu sa dinamikom prolaska takmičara.

Od 6 do 16 sati zabranjen je motorni saobraćaj i biće uklonjena sva vozila koja nisu u funkciji održavanja maratona u Kraljice Natalije, a od 10 do 16 za motorni saobraćaj zatvorene su i rampe 6 i 4 na Mostu na Adi, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Beoinfo