Info

Deo smeća u Beogradu odnet, deponija i dalje blokirana

Gradska čistoća odnela je veći deo nagomilanog smeća sa beogradskih ulica na alternativne deponije, ali problem i dalje postoji i jedino je rešenje da se ulaz u deponiju "Vinča" odblokora, rekla je jutros Tanjugu portparolka tog komunalnog preduzeća Mirjana Karić.
12.05.2014. - 12:32h

Nekoliko kamiona gradske čistoće probilo se do deponije u Vinči alternativnim pravcem, zemljanim putem preko Velikog sela, ali je kiša onemogućila da se ovom trasom nastavi transport.
"Vozili smo smeće na alternativne deponije u Obrenovcu, Pančevu, Rumi, Jakovu. Međutim, to nije rešenje, jer su one manjeg kapacijeta a samo iz Beograda dnevno vozi se tonu i po smeća", rekla je Karić.

Ona kaže da je tokom jučerašnjeg dana odnet veći deo nagomilanog smeća, ali da su stvorene nove količine tokom popodneva, noći i jutra, tako da ukoliko se problem hitno ne reši Beograd će imati ozbiljan komunalni problem.

Iz gradske čistoće još jednom su apelovali da se što pre reši problem i odblokira ulaz u deponiju "Vinča" koji već peti dan blokiraju građani tražeći da se dalekovod izgradi na drugom mestu jer smatraju da bi njegova izgradnja na trenutno predviđenom mestu bio štetan za njih i ekosistem.