Preminuo glumac Marko Živić

Glumac Marko Živić preminuo je danas u 49. godini u Beogradu, oko 18.30, nakon teške borbe sa korona virusom.

Marko Živić, foto: TANJUG / NEMANJA JOVANOVIĆ
Marko Živić, foto: TANJUG / NEMANJA JOVANOVIĆ
.

Marko Živić je poslednje dane proveo u bolnici, na respiratoru, a ovo je bio drugi put da je hospitalizovan zbog korona virusa.

Prvi put kada je primljen stanje se stabilizovalo, pa je otpušten na kućno lečenje, ali simptomi su se ipak naglo pogoršali. Drugi put je, nažalost, izgubio bitku.

Inače, Marku Živiću je 2008. godine odstranjen zloćudni tumor koji mu je tada zahvatio delove jednjaka i želuca. Jednom prilikom gostujući u emisiji “Preživeli” na K1, Marko Živić prisetio se teškog razdbolja u životu, kada je otkrio da ima karcinom.

Glumac Marko Živić rođen je 4. aprila 1972. godine u Kruševcu.

Završio je glumu 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radio je u pozorištu i na filmu. Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gde je igrao u predstavama "Kad su cvetale tikve", "Ne igraj na Engleze", "Sviraj to ponovo Sem", "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Delirijum tremens", a igrao je i u drugim pozorištima. Dobitnik je mnogih nagrada. Vodio je emisiju "Marko Živić šou" na TV Foks.

Četiri godine je bio u braku sa Natašom Pavlović, srpskom voditeljkom, od koje se razveo pre više od deceniju. Bavio se i humanitarnim radom. Takođe je vodio i kviz od 5 ciklusa "Zdravo Evropo". Od januara 2015. godine učestvovao je u talent-šou programu "Audicija", koji se emitovao na televiziji Pink, kao jedan od članova žirija.

Dao je glas medvedu Baluu u srpskoj verziji "Knjige o džungli 2", Nim Galuu u sinhronizovanom filmu "Epik", Rafaelu u filmovima "Rio" i "Rio 2", Miru u filmu "Artur i Minimoji" i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji "Hortona."

Izvor: Blic