NOVI KORONA PRESEK! Zaraženo 4 426, preminula 51 osoba

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 16.617 osoba, njih 4.426 je pozitivno, dok su nažalost 51 osobe preminule.

najnovija vest, foto: Prva.rs
najnovija vest, foto: Prva.rs
.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 309 pacijenata.

Podsetimo, juče smo imali 4.080 pozitivnih na korona virus od testiranih 16.022 osoba, dok je 49 osoba preminulo. Prema jučerašnjem preseku, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazilo se 313 pacijenta.

Dosadašnji crni dnevni korona rekordi su: najviše pozitivnih u jednom danu - 7.999, najviše ljudi na respiratorima - 353, najviše testiranih - 22.837 i najviše preminuih - 69, piše Blic.

Podsetimo, prve doze "Fajzerove" vakcine stigle su juče u Srbiju, a prvi građani Srbije biće vakcinisani sutra u 11 časova. Vakcinacija kreće od domova za stare, jer su stariji građani najugroženija kategorija stanovništva. Kako je najavljeno, sutra će na Institutu "Torlak" Fajzerovu vakcinu primiti i predstavnici državnog vrha - premijerka Srbije Ana Brnabić i ministarka i članica Kirznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević.

U kovid sistem ulazi i Klinika za psihijatrijske bolesti "Laza Lazarević", kaže direktorka te zdravstvene ustanove dr Ivana Stašević Karličić, piše Blic.