Makron stigao u Srbiju: 18 godina nijedan francuski predsednik nije došao ovde, to je previše

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je francuskog predsednika na beogradskom aerodromu.

Francuskog predsednika na aerodromu Nikola Tesla dočekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, foto: Prva Tv
Francuskog predsednika na aerodromu Nikola Tesla dočekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, foto: Prva Tv
.

.

Vučić je naglasio da mu je čast što je imao priliku da zajednički otkriju ploču povodom zvaničnog početka radova na modernizaciji beogradskog aerodroma, koju će sprovesti francuski koncesionar, kompanija Vansi erports (VINCI Airports).

"Ovde na kapiji Srbije, na aerodromu koji vodi francuska kompanija želim da Vam se zahvalim i da Vam kažem da je ovo tek početak. Mi Srbi smo veoma gostoljubiv narod i sa pažnjom i ushićenjem smo očekivali Vašu posetu. Veoma sam počastvovan kao predsednik Srbije što mogu da vas ugostim", rekao je Vučić.

Nakon otkrivanja ploče povodom početka radova na modernizaciji aerodroma kojim upravlja kompanija Vansi, Vučić je ukazao da se na aerodromu nalaze i helikopteri H-145M koje je Srbija kupila od Erbasa i izrazio očekivanje da je to tek početak izvanredne saradnje.

Predsednik Srbije se zahvalio Makronu što je uvažio Beograd svojim dolaskom i naglasio da je uveren da će francusko-srpsko prijateljstvo biti kao nekada. Vučić je rekao da mnogo očekuje od unapređenja odnosa dve zemlje i izrazio uverenje da će prijateljstvo dostići nove granice.

"Granice koje smo nekada imali i koje smo maštali da će da se vrate. Ništa od toga ne bi uspeli bez vas, vaše energije i napornog rada i vaše želje da Francusku vratite u ovaj region. Mi smo vrlo lojalni ljudi. Francuska može da računa na Srbiju kao iskrenog prijatelja i saveznika. Molim Vas da se osećate kao u svojoj kući“, naglasio je Vučić.

Fransuski predsenik Emanuel Makron je po dolasku na beogradski aerodrom istakao da je ova godina i za Srbiju i Francusku bila posebna.

"Obeležili smo još jednu godišnjicu Velikog rata kada su se naši narodi borili zajedno. Francuska i Srbija imaju dugu istoriju. Postoji nešto što nas vezuje, a to je i 180 godina naših diplomatskih odnosa", naglasio je francuski predsednik.