Čuvanje hrane u zamrzivaču može pomoći da duže traje, ali dr Čintal Patel kaže da postoje i zdravstvene prednosti čuvanja nekih namirnica na nižim temperaturama. U video snimku koji je objavila na njenom Instagramu, objasnila je kako zamrzavanje i ponovno zagrevanje vekne utiče na skrob, a posledično i na vaša creva.- Zamrzavanje hleba preko noći, a zatim ponovno zagrevanje ili tostiranje menja molekularnu strukturu skroba u hlebu, tako da on postaje otporniji. Ovo je vrsta skroba koja hrani vaše crevne bakterije i pomaže u izgradnji zdravog crevnog mikrobioma. Ovo takođe smanjuje glikemijski indeks hleba - kaže doktorka.Ona je dalje objasnila da zamrzavanje hleba takođe dovodi do smanjenja glikemijskog indeksa za 30%, a postoje i prednosti tretiranja testenine i pirinča na isti način.Pratioci su brzo pitali dr Čintal da li je držanje hleba u frižideru takođe korisno, na šta je ona odgovorila da može imati slične efekte, jer je to "proces hlađenja koji menja strukturu" molekula.- Skrobna hrana je dobar izvor energije i glavni izvor niza hranljivih materija u našoj ishrani. Pored skroba, sadrže vlakna, kalcijum, gvožđe i vitamine B - navode iz Nacionalne zdravstvene organizacije.Šta je sve još doktorka rekla, pogledajte u snimku: @drchintalskitchen Do you freeze your bread? It’s also a great way to save money as you just take a slice out of the freezer as and when you need it! #nutrition #guthealth #gutmicrobiome #wednesdaywisdom #nutritiontips #healthyeating ♬ original sound - Dr Chintal’s Kitchen 
Doktorka otkrila zašto treba da ZAMRZAVATE HLEB - niste ni svesni koliko je dobro za zdravlje (VIDEO)
Doktorka iz Nacionalne zdravstvene organizacije je otkrila manje poznate prednosti zamrzavanja hleba.
Ilustracija; Foto: Ahanov Michael/Shutterstock
29.5.2024.|9:04
Izvor: prva.rs/J.G.
Podeli:
Najčitanije
IMAMO POBEDNIKA 4. sezone “MasterChef Srbija”!
Sudija Nenad daje poslednju ocenu u SUPERFINALU i time dobijamo POBEDNIKA 4. sezone “MasterChef Srbija”!
5.12.2025. 22:34
DNEVNI HOROSKOP ZA ČETVRTAK 4. DECEMBAR: Ribe imaju sve uslove za USPEŠAN DAN, Rakovi osećaju NESIGURNOST, Strelčevi PROMENLJIVOG raspoloženja
Iako je bilo i boljih dana za horoskopske znake i u ovom će za svakog od njih biti nešto lepo.
4.12.2025. 6:30
„Ja iskreno nisam siguran da sam ikad u životu upoznao čoveka kao što je Jelena“
Prva je uspela da se popne na balkon, gde će saznati kojih još dvoje kolega će joj se pridružiti u finalnim kulinarskim obračunima.
3.12.2025. 22:07
Sanja servirala REMEK-DELO, sudije FASCINIRANE: „Ne dišem dok nosim te tanjire“
Sanja iznosi svoje predjelo pred očarane sudije koje u neverici gledaju remek-delo na tanjiru!
4.12.2025. 21:46
KAKAV TRENUTAK! Takmičar ZAPROSIO DEVOJKU u SUPERFINALU “MasterChef Srbija”! “Draga moja, Marija…” (VIDEO)
Nikola je sleteo s balkona da čestita, buduća mlada kaže da ne bi imala ništa protiv da Nikola bude kum… Da li je ovo najromantičniji i najemotivniji trenutak sezone!?
5.12.2025. 22:19