Supruga Žarka Lauševića je ZVEZDA u Holivudu; a u Srbiji je malo ko poznaje (FOTO)

Anita je radila je i na seriji "Seks i grad" koja je dobila još jednu sezonu, a dobila je i specijalnu nagradu za svoj rad u Njujorku.

Foto: Prva TV
Foto: Prva TV
.

"Ovo je ostavrenje sna. Nisam mogla ni da zamislim, kada sam se 1997. preselila u Njujork da ću stajati ovde", rekla je Anita svojevremeno nakon što je preuzela svoju nagradu, prenosi b92.net.

Anita Roganović sada Laušević rođena je 1966. godine u Ljubljani, a sa Lauševićem ima ćerku Janu. Anita je prvi veliki angažman, kao scenski šminker i frizer, u Americi imala 2004. na sminanju filma "Spajdermen 2".

O svojim prvim koracima u Njujorku, Anita je pričala posle uručivanja ovog značajnog priznanja:

"Nije bilo ni glatko ni lako. Nikog nisam poznavala i krenula sam od nule. Bavila sam se raznim teškim poslovima ne bih li svojojoj porodici pomogla da preživi. Onda sam, kad sam skoro izgubila svaku nadu, našla oglas u novinama da se traži scenski šminker za jednu predstavu u Linkoln Centru. Javila sam se … i dobila sam posao! Bio je to “Prides Crossing” sa fantastičnom Čeri Džons. Radila sam nekoliko predstava i za prestižnu Acting Company. Nakon toga angažovana sam u brodvejskom hitu “Lepotica i zver”. Osam predstava nedeljno, bez pauze, pet godina. Sećanje na taj početak čini ovu nagradu još značajnijom".

Sarađivala je sa velikim holivudskim zvezdama poput Leonarda Di Kaprija, Kejt Vinslet...

Anita je dobila zazluženu nagradu i pohvala za sav rad do sad za frizuru u serijama "Hronike Tajms skvera", "Privatni doktor", "Instikt" .

Podsećamo, Anita je druga žena Žarka Lauševića. Sa prvom suprugom Majom s kojom je bio oženjen od 1982. do 1998. godine ima ćerku Asju i sina Dušana koji je doktorirao i bavi se umetnošću.