Ćerka bivšeg para Tru Vitaker (25) potvrdila je tragične vesti na svom Instagram nalogu u četvrtak, kada je rekla za svoju mamu da je "najlepša žena na svetu" u srceparajućem postu, ali nije detaljnije objasnila uzrok smrti. Ipak, usled anoreksije imala je problema sa stomakom i dugo je bila u bolnici.

Izvor kaže za DailyMail.com da je Kejša Neš Vitaker umrla ranije ove nedelje nakon što je poslednjih nekoliko meseci često bila u bolnici i van nje, zbog problema sa crevima, usled višegodišnje borbe sa anoreksijom.

Forest je ostao uz nju u tim teškim vremenima, ali je već sledeće godine podneo zahtev za razvod 2018. nakon više od 20 godina braka. Vitaker (62) i Neš-Vitaker venčali su se 1996. i dele dve ćerke.

Oni su ostali prijatelji i njihov razvod je bio prijateljski, ali pošto je Vitaker rekao da je njegova supruga "ljubazna, duhovita, bistra i raspoložena, kao i dobra majka njihovoj deci" nije bilo razloga da ne ostanu u prijateljskim odnosima.

Ovako se njena ćerka oprostila od svoje majke nakon njene smrti:

- Zbogom mama. Volim te zauvek i još više. Najlepša žena na svetu... hvala ti što si me naučila svakoj stvari koju znam. Videću te u svojim snovima i osetiću te u svom srcu.

Još 2014. su svi primetili njenu mršavost

Još 2014. su ljudi zabrinuto komentarisali njenu mršavu figuru dok je sa suprugom pozirala na crvenom tepihu na dodeli nagrada Film Independent Spirit. Prema RadarOnline.com, procenjeno je da je Kejša u to vreme izgubila više od 15 kilograma, a takav ekstremni gubitak težine u njenim godinama mogao bi dovesti do značajnih zdravstvenih problema, prema autoru Hemptonove dijete dr Fredu Peskatoru.

- Izlaže se riziku od preranog starenja srca i kostiju. Ono što je najvažnije, kilaža koja ide gore-dole izaziva haos u metabolizmu i čini sve težim da ostanete mršavi bez sve većeg napora - i to moguće do tačke gladovanja i korišćenja pilula.

Pored karijere modela i glumice, Kejša je bila preduzetnica sa sopstvenom linijom dečije odeće i kozmetičkom linijom pod nazivom Kissable Couture.

Poslednjih godinu dana bila je sve slabija

- U poslednjih godinu dana Kejša je izgledala sve slabija. Nije izlazila onoliko koliko je ranije i provela je dosta vremena u bolnici. Angažovala je vozača da je preveze kada je posećivala prijatelje ili izlazila. Forest je nastavio da ima veliko poštovanje prema Kejši nakon njihovog razvoda 2021. i on zaista teško podnosi njenu smrt, otkrio je izvor.

Kejša je bila u braku sa Forestom skoro 20 godina i zajedno imaju dve ćerke. Ona takođe ima ćerku iz prethodne veze, a on ima sina iz druge veze.

Venčali su se 1996. na Jamajci pre nego što je on na kraju podneo zahtev za razvod 2018, navodeći kao razlog nepomirljive razlike. Par se upoznao 1994. godine na snimanju filma "Blown Away".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.