Severina otkrila kome je posvetila pesmu "Prijateljice" i priča nije ni malo lepa

Malo koja devojka ne zna Severinin hit "Prijateljice". Pevaju je na sav glas najbolje drugarice. Ali, malo ko zna kako je ta pesma nastala...

Jedan od najvećih Severininih hitova "Prijateljice" nastala je jako davno. Napisala ju je sama Severina i to kada je bila devojka, krajem srednje škole.

Priča koja se krije iza ovog velikog hita veoma je tužna i potresna, a Severina ju je otkrila u intervjuu za "Dnevni avaz".

"Nazvala me u Zagreb prijateljica plačući da mi kaže da nam je poginula treća prijateljica. Šok! Plakale smo u neverici, bila je najljepša u razredu i tad sam odlučila da ću joj napisati pesmu ‘Prijateljice’. To kako je devojke vole posebno sam dirnuta, to je mojoj prijateljici u slavu. I drago mi je da se tom pesmom slave prijateljstva"

Ima još pesama koje su itekako autobiografske. Jedna od njih je i Arsenova "Sama na scen", ona je dira u dušu zato i ne voli baš često da je peva...

"Bilo je koncerata kad sam se pre njih u garderobi osećala potpuno loše, sama, ali obično sam na tim koncertima razvaljivala. Ti koncerti nisu bili snimani, ja sam publici pričala o svom životu kao neki ‘stand up’ kroz pesme. Tako bi se praznila valjda. Arsen je pesmu napisao s posebnom ljubavlju te godine koju ne volim. Poznavao me je i osećao je da mi mora napisati pesmu. I otprilike je pogodio svaku emociju. Zato tu pesmu ne volim da pevam često"

Izvor: Dnevni avaz

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina Kojic (@severina) on