Amar i Laušević su u Americi živeli u istoj zgradi, a za to vreme reditelj ističe da je od njega mnogo toga naučio - i kao čovek i kao pisac.

"Nije jednostavno biti čovek koji raspravlja sa sobom takav tragičan događaj kao što je dvostruko ubistvo. On je jak primer da je volja za životom vrednija ako postoji još nešto, a to je taj umetnički poriv da se shvati dubina, da se živi posle tragičnog", istakao je Amar.

On je otkrio o Lauševiću da je bio odličan šahista, među prvih 20 na svetu, kao i da su njih dvojica jedno vreme zajedno radili kao moleri.

"On je nažalost mnogo više radio kao moler, jer mu je više bilo potrebno. Činio je te dane laganim, igrao bi šah sa ljudima, uvek je bio dobronameran da pokaže ili da pomogne. Mi molerišemo, a on recituje da bi nam bilo zanimljivije", ispričao je reditelj.

Amar se prisetio i kako je izgledalo kada ga Žarko pita za savet u vezi sa knjigom, ali i snimanja promotivnog spota, koji su pokušali da snime u zatvoru, ali Laušević to nije mogao.

U emisiji "Jutro" govorio je i glumac Boda Ninković, koji je otkrio kako je izgledalo njegovo poznatnstvo sa kolegom pre Lauševićevog odlaska u Ameriku, ali i njihova saradnja po njegovom povratku, kao i kako je izgledao njegov dolazak na premijeru filma "Heroji Halijarda", a sve to pogledajte u videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.