Niko ne zna OVE DETALJE iz života Žike Jakšića: Spašavao je ljude na BAZENU, radio u fabrici bombona sa našim pevačem, ali TO NIJE SVE!

Pre nego što je uplovio u muzičke vode i stekao enormnu popularnost autorskim šouom "Nikad nije kasno", Žika Jakšić planirao je da bude profesor fizičke kulture, ali ga je život odveo u nekom drugom smeru.

Izvor: Grand/ I. Ankić  |  
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
.

Nakon završene Pedagoške škole i velikih snova o sportskoj karijeri, upisao je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, ali ga nikad nije završio. Ipak, mnogo godina kasnije to je iskoristio u Nemačkoj gde je radio kao spasilac na bazenu.

- Nisam se libio da radim bilo koji posao u mladosti. Kad sam otišao u Nemačku, položio sam za spasioca i zbog nepozavanja jezika prvo sam čistio travu oko bazena i pomagao. Nije mi išao nemački i ja uzmem knjigu i jedno tri meseca svaki dan sam učio jezik dok nisam progovorio. Uporedo sam radio sa svojim bendom i četiri godine kao spasilac na bazenu - ispričao je svojevremeno Žika i istakao da se raznih poslova kojim se bavio nikad nije stideo.

Iako je pre odlaska u Nemačku imao muzičku karijeru, kasnije i osnovao bend "Ritam srca", okolnosti su bile takve da je bio prinuđen da se bavi raznim zanimanjima kako bi sebi olakšao život, pa čak i da sa kolegom iz benda, pevačem Dejanom Ćirkovićem Ćirom radi u fabrici bomnona.

- Meni je ‘93. godine žena bila trudna, nije se sviralo, šta ću da radim… Moram da zaradim novac. Tad smo Ćira i ja radili u fabrici bombona. Putovali smo svaki dan po 60 kilometara u Nemačkoj do farbike, i tamo pakovali bombone u kese. Ruke su mi bile propale, sve u žuljevima od kartona, jer po ceo dan samo pakuješ bombone u kutije. Nije bilo lako zaraditi pare u inostranstvu, zato sam se snalazio - istakao je Jakšić.