Nećete verovati kako je nastala čuvena replika Nebojše Glogovca "Dolče i Gabana, a? Pa i njega ćemo da hapsimo... da znaš"

Dok jedni glume striktno prateći scenario, ima glumaca koji se lako predaju intepretaciji. Jedan od njih je bio Nebojša Glogovac, koji je preminuo 9. februara u 49. godini života.

.

Pamtimo ga po ulogama u filmovima “Ubistvo sa predumišljajem”, “Do koske”, “Klopka”, “Nebeska udica”, “Kad porastem biću kengur”, “Munje”, kao i serijama “Porodično blago”, “Moj rođak sa sela” i mnoštvu predstava.

Svi se dobro sećamo njegove pretnje Maji Mandžuki “Dolče i Gabana, a? Pa i njega ćemo da hapsimo… da znaš?” iz filma “Munje”, ni ne sluteći da je ova replika nastala sasvim spontano.

.

Predstavljamo vam još neke od najpoznatijih replika koje su glumci smislili u samom trenutku snimanja, a koje su ušle u istoriju.

Taksista (1976) - Čuveni govor Roberta de Nira pred ogledalom "You talkin' to me?", a po scenariju je trebalo samo da ćuti.

.

Kazablanka (1942) - Bogartova rečenica kojom teši Bergmanovu i pozdravlja je nekoliko puta tokom filma bila je zapravo interna 'fora' njih dvoje na snimanju,a koja glasi: "Here's looking at you, kid".

.

Radovan III (1983) - Radmilovićev samo jedan od hiljadu trenutaka za divljenje: "Ja bio član biblioteeeke god'nu daaana, j**o teee!"

.

Izvor: balkanspress.com