Na SELU BI SE BOLJE SNAŠLA nego Dessa u "Popadiji"? Nina Seničar za PRVA.RS: Većinu detinjstva sam provela u ŠTALI

Nova humoristička serija "Popadija“ stigla je na Prvu televiziju. Ona predstavlja spoj tradicionalnog i modernog, u kojoj glavne uloge tumače Nina Seničar i Dejan Bućin – pop Miki i popadija Dessa. U 15 epizoda, svakog petka u 22.00, gledaćemo avanture moderne mlade žene, koja se sa mužem parohom doseljava na selo gde je pojedini meštani ne vole, ali joj se dive izdaleka.

Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
.

Popadija Dessa je jedna svetska žena sa vrlo uspešnom karijerom, koja je igrom slučaja iz „belog sveta“ došla u Beograd gde se i zaljubila. Uloga popadije, poverena je harizmatičnoj glumici Nini Seničar koja je ekskluzivno za naš portal podelila utiske sa snimanja.

"Između Mikija i Desse rodila se velika ljubav i mislim da će se publika baš zbog toga 'zalepiti' za ekrane. Moja Dessa je iz grada otišla u selo i kroz seriju ćemo videti na koje sve načine se ona prilagođava novoj životnoj sredini, ali kako se i selo prilagođava njoj. Tu se stvaraju naravno mnoge komične situacije“, objašnjava Nina.

Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
.

Igrom slučaja, glumica je tokom kastinga za seriju boravila u Beogradu i jedva je čekala da ode na audiciju.

"To je uloga koja je najsličnija meni privatno. Dessa i ja imamo mnogo sličnosti. Čak i neke replike iz serije ja koristim u privatnom životu, a i obe smo škorpije u horoskopu. To su sve baš sitnice, ali i karakterno smo takođe slične“, ističe glavna glumica i nastavlja:

"Ona je ceo svoj život promenila zbog ljubavi. Kada nekog zavoli i kada neko pridobije njeno poverenje, vrlo je lojalna. Takva sam i ja“.

Glumica se nada i veruje da je zajedno sa kolegom, Dejanom Bućinom, uspela da dočara tu energiju između Desse i Mikija.

"Na prvi pogled, Dessa je dosta površna, ali će se kroz buduće epizode pokazati da zapravo nije. Ona voli taj svet socijalnih mreža, uživa u pravljenju selfija. Ja baš nisam taj tip i ja to radim zato što moram. Dok je ona ekstrovert, ja sam malo „povučenije“ prirode“, priča Nina ističući razlike između svog lika u seriji i sebe privatno, ali naglašavajući da obe umeju da budu „odsečne i da ne daju na sebe“.

Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
.

Iako i privatno važi za pravu „gradsku devojku“ koja uveliko raznim društvenim angažmanima osvaja svet, Nina Seničar smatra "da bi se na selu mnogo bolje snašla nego Dessa" i da joj je snimanje tamo jako prijalo.

"Konjičkim sportom sam počela da se bavim od pete godine. Samim tim, većinu detinjstva sam provela u štali, baveći se raznim seoskim poslovima. Moj san je da jednoga dana kupim salaš u Vojvodini i da se tako penzionišem“.

Karijeru javne ličnosti započela je u modnoj industriji kao manekenka, a pored glume, oprobala se i u voditeljstvu. Ove godine je napisala i svoju prvu knjigu za decu "Zvezda Slavica“, a najveću inspiraciju pronalazi u društvenom aktivizmu.

"Srećna okolnost je što kao javna osoba imam vizibilitet i tako lakše mogu da podignem svest o raznim društvenim i zdravstvenim problemima. Ali zaista smatram da i potpuno anonimne osobe u svom mikrokosmosu mogu da pomognu na adekvatan način“.

Autor: PRVA.RS/Aleksandra Bibić