Muzičari o finalu Evrovizije: "Volela bih da politika bude poražena i da pobedi pesma"; "Konstrakta će sigurno biti u prva tri mesta"

U Torinu se večeras održava finale pesme Evrovizije. Takmiči se 25 zemalja, a Srbija je jedina zemlja iz regiona koja je uspela da se plasira u završnicu. Konstrakta će nastupiti pretposlenja - 24. po redu.

Foto: Tv Prva / &Jutro& printscreen
Foto: Tv Prva / "Jutro" printscreen
.

U emisiji "Jutro" na Prvoj televiziji gostovali su Zoran Živanović Žika iz grupe "Zana", Marko Kon, muzičar koji je više puta u različitim ulogama učestvovao na Evroviziji i Sanja Doležal, koja je sa grupom "Novi fosili" predstavljala Jugoslaviju pesmom "Ja sam za ples" 1987. godine i podelili su svoje prognoze i razmišljanja o večerašnjem finalu.

Sanja Doležal je za Prvu televiziju rekla da veruje u visok plasman naše predstavnice na Evroviziji:

"Ja sam uverena da će biti među prvih 10, pa čak i u prvih pet. Iznenadila me je i svi su shvatili da je potpuno drugačija od svega. Isto tako je u Torinu izazvala mnogo pažnje. Navijam i držim palčeve večeras."

"Bojim se da već dugo, dugo godina poslednju reč ipak ima politika. Eurosong danas i pre 30, 40 godina nisu iste stvari. Radi se o takmičenju za pesmu, a ono što gledamo poslednjih 20 godina, sve je više ambalaža nego pesma. Dogodi se tu i tamo da ipak izrone neke pesme. Volela bih da politika bude poražena i da pobedi pesma", rekla je Doležal, ističući važnu poruku Konstraktine pesme.

Marko Kon nije krio duboku veru u pobedu naše predstavnice.

"Postoje velike šanse da Konstrakta pobedi", rekao je Marko Kon i rekao da ako ništa drugo biće sigurno u prvih pet. Objasnio je da na visok plasman upućuje nekoliko stvari:

"Pre svega nacionalni, a i regionalni 'hajp' koji se dogodio poslednji put kada je Marija Šerifović bila na Evroviziji pre 15 godina."

Žika je takođe otkrio da je optimista po pitanju večerašnjeg finala:

"Navijaću. Apsolutno može da se desi. Svim srcem bih voleo da pobedi, a mislim da će sigurno biti u prve tri."

Sanja Doležal, Marko Kon i Žika Živanović su se složili da se politika već dugo meša u Evroviziju, ali da to što se već mesecima priča o pobedi Ukrajine ne mora ništa da znači. Ostatak njihovog gostovanja u emisiji "Jutro" možete pogledati u videu: