Malo ko zna da je Zdravo Čolić ODBIO DA SNIMI ove velike hitove: Nećete verovati o kojim numerama se radi - SVI IH ZNATE!

Zdravko Čolić je vlasnik najvećih hitova u domaćoj muzici, međutim, kod nekih nije imao dobru procenu.

Izvor: stil  |  
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
.

Zdravko Čolić je najveća balkanska zvezda - podjednako ga vole i omladina i starije generacije, a tokom karijere duge, čak, 55 godina, snimio je brojne velike hitove. U njegovom glasu kao da postoji magija, a Čolini koncerti su uvek najposećeniji. Iako je otpevao neke od najlepših pesama na našim prostorima, pojedine velike hitove je odbio, smatrajući da nisu idealan izbor za njega.

- Kad se radi neki novi album, obično za njega stigne mnogo više pesama nego što će biti objavljeno. Bilo je nekih pesama u karijeri koje nisam snimio. Recimo Đorđe Novković je meni nudio pesmu "Zora je svanula". To je bio hit, možda bismo je mi drugačije napravili - priznao je slavni pevač.

Sa druge strane, ta numera je postala lična karta pevačice Nede Ukrade.

Čolić je dodao da mu je i Bajaga nudio numeru koja je posle osvojila srca publike i postala evergrin.

- Bajaga mi je nudio ‘Kad hodaš’, to je isto hit koji nam je promaknuo. Zašto mi je neka pesma promaknula? Jednostavno zato što su mnogi kompozitori hteli sa mnom sarađivati, jer je s moje strane krenula dobra prodaja ploča. To je bilo jako unosno i za njih, imati nekoga ko prodaje ploče, ko je aktualan, da peva njihove pesme - objasnio je pevač.

Naglašava i da je vreme bilo drugačije, dok nije došla digitalizacija.

- Osim toga, u to vreme si imao deset mesta na albumu na ploči, tako da su neke pesme i u tom kontekstu morale otpasti. To je vredilo u vreme vinila, a posle, kad je sve postalo digitalno, to više nije bilo bitno. Onda je bilo važno je li nešto bio producentski promašaj. Ja sam blizanac, pa može i ovako i onako - rekao je Čola.

Skoro je propustio i pesmu koja je Nini Badrić donela mnogo.

- Nedavno mi je neka devojka iz Beograda nudila pesmu koju je na kraju snimila Nina Badrić. Svako vreme ima neku pesmu koju si propustio. Međutim, da i odgovorim na svoj odgovor. A to je – da nije svaka pesma za svakog. Dakle, neku pesmu koju sam ja propustio, neko je bolje iskoristio. Možda se kod mene ne bi uočila od nekih drugih pesama. A nekome je ona značila život ili je sutra napravio veliki hit - smatra legendarni Čolić.

Ne razmišlja o "roku trajanja", ističući da će biti na sceni dokle god budeo mogao da pevi i pruži publici pravi užitak.

- Mislim da u umetnosti, a nazovimo i ovaj deo posla jednom vrstom umetnosti, premda je diskutabilno kakva je umetnost, nema roka trajanja, izuzev zdravlja i pitanja može li neko svirati ili pevati ili raditi neki drugi posao na muzičkom polju. I eventualno dok te publika traži. Sad pratimo kako "Rolling Stonesi" navršavaju 80 godina i objavljuju novi album kao da tek počinju - priča Čola i nastavlja:

- Ova vrsta posla je nekako protkana tom nekom energijom da ljudi dok imaju snage i dok ih želja vodi i postoji zanimanje za njihovo delo i rad, to tako funkcioniše. Dok te traže, dobro je - zaključio je pevač.