Među brojim poznatim ličnostima prisustvovao je i Dragan Kojić Keba koji je ispričao anegdotu sa Tomom.

- Imao sam sreću u životu da upoznam Tomu i da sa njim budem na pet minuta. Sećam se da je to bila 1987. godina. U to vreme je bilo veoma in da se peva na Šabačkom vašaru. Ja sam bio uvodni pevač dok ne dođu Toma, Šaban, Zorica, Vesna... Sve zvezde su tada pevale na tim manifestacijama. Toma je prišao, potapšao me po ramenu i rekao mi: "Zaslužuješ više od ovoga, desiće se". Nažalost, više ga nikad nisam video, a taj trenutak pamtim kao nezaboravan - rekao je Keba za "Blic".

Podsetimo, supruga Tome Zdravkovića, Gordana, prisustvovala je svečanom činu, a suze nije mogla da zadrži.

Ona je sve vreme jecala, a u trenutku kada je otkriven spomenik od emocija nije mogla ni da ga pogleda. Kada je ugledala Tominu bistu, Gordana je ponovo zajecala na sav glas.

Podsećanja radi, ideja o postavljanju spomenika Tomi Zdravkoviću potekla je pre nekoliko godina, a na tridesetu godišnjicu od njegove smrti, 2021. godine, Rasim Ljajić je Skupštini Grada Beograda predao inicijativu koju je svojim potpisom podržalo skoro 7.000 ljudi, objasnio je Mušić.

Spomenik je izliven u najstarijoj i najpoznatijoj beogradskoj livnici 'Jeremić', a po vajarskom radu Katarine Tripković. Kao što je i trend u evropskim gradovima, spomenik je u prirodnoj veličini, oko 180 centimetara visine i nalazi se na postolju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.