Marinkov kum Dušan Kovačević: Još ne verujem da nas je napustio

Kum glumca Marinka Madžgalja koji je u subotu izgubio bitku sa rakom pankreasa, Dušan Kovačević, bio je gost emisije 150 minuta, koja je na programu svakog radnog dana od 14h. On se prisetio trenutaka koje je proveo sa svojim velikim prijateljem...

.

Marinko je otišao prerano! Kada pomislimo na njega, pomislimo na dobrog glumca, muzičara i na njegov vedar duh. Marinkov kum, glumac Dušan Kovačević, kaže da još uvek nije svestan da je Marinko umro.

"Ja još ne verujem da nas je napustio.Nisam još svestan šta se dogodilo."

Pričajući o svom prijatelju ističe da je bio veseljak.

"Najviše je u srcu bio dečak. Nije završio muzičku školu, a toliko je znao i osećao muziku."

Dušan i Marinko se znaju od 2003. godine. Mnogo puta su zajedno radili, a pre mesec dana Dušan ga je krstio na Ostrogu. Kaže, počastvovan je što je baš njega odabrao za kuma. Pitao ga je posle krštenja kada će da odu da sviraju. Marinko je rekao: "Ajde, ovih dana".

"Nikad se nisam ponašao kao da je bolestan, gledao sam na to kao da je prolazna faza koja će dobro da se završi. I on je bio vedrog duha do poslednjeg trenutka. I kada bi se čuli i videli, duh nije izostajao."

Kaže jednog dana se požalio na bol u kičmi.

"Sve se desilo brzo. Žalio se na bol u kičmi. Mislio sam da je to neki pršljen ili živac. A onda sam video da nije dobro, da je iscrpljen. On nije hteo da veruje u to dok nije pao od bolova. Ni tada nije izgubio duh. Posle operacije smo se i dalje šalili. Mislili smo da je rešeno. Bio je neko vreme u Cnoj Gori. Tamo su mu porodica i devojka koja je bila uz njega do poslednjeg trenutka."

Kaže za Marinka ga vežu samo lepi trenuci.

"Veliki prijatelj i čovek i bilo je čast poznavati ga. Takav trag je ostavio i na one koji ga nisu poznavali. Sa svojim šarmom i talentom."

Kolege iz Ateljea 212 su se oprostile od svog dragog kolege. I dalje su u šoku i bez teksta.

"Niko od nas još nije svestan. Možda ćemo tek od sutra postati svesni. Tako se brzo desilo. Verujem da još niko nije svestan."

Na pitanje Maje Nikolić da li je ostalo nešto što nije rekao Marinku, Duško je odgovorio:

"Mnogo toga. Ali on je sada na boljem mestu gde ćemo se valjda opet sresti."

.

Emisiju 150 minuta gledajte i na WebTv.