Top 10 filmskih anti-heroina

Poročne, pomalo zle, neumoljive, brze na obaraču, ali neustrašive, odlučne i samostalne- one su prave heroine na filmu koje lako prelaze sa druge strane zakona. A to je ono što ih lini anti-heroinama. Nikita, Telma i Luiz, Matilda, Lisabet Salander... nezaboravne su i inspirativne. Ovo su njihove filmske priče.

.

1. Telma & Luiz
Telma i Luiz su dve prijateljice koje ne žele da žive po pravilima i koje se uglavnom sreću sa slabićima i kukavicama u svetu koji štiti nasilne muškarce.

2. Nikita, La Femme Nikita
Retki su oni koji nisu pogledali ovaj legendarni francuski film. Kako je opisuju strani mediji, „mrzovoljno lepa“ En Parilu tumači ulogu tinejdžerke zavisnice od droga koja, nakon osude na robiju, dobija specijalan zadatak koji će uticati na ceo njen život...
3. Beatrs Kido, Kill Bill

Uma Turman postala je ikona osvetničke borbe kada je obukla žuti kombinezon i odigrala Beatrs Kido (Bride) u Tarantinovom filmu „Kill Bill“. Nakon što se probudila iz četvorogodišnje kome, rešila je da se osveti svima koji su joj naneli zlo...
4. Šošana Drejfus, Inglourious Basterds
Mlada Jevrejka Šošana Drejfus želi da se osveti Landeru (ubici Jevreja), Hitleru i njegovoj vojsci, tako što će ih zaključati i spaliti u bioskopu čija je vlasnica. Snažna i odlučna, ona je oličenje anti-heroine.
5. Boni Parker, Bonnie i Clyde
Fej Danavej i Voren Biti glume dvoje nemilosrdnih kriminalaca – Boni i Klajd. Fej je u filmu iz 1967. godine oživela lik Boni, smrtonosnu lepoticu sa cigarom u ustima.

6. Matilda, Léon
Neobično prijateljstvo između profesionalnog ubice Leona i siročeta Matilde, koja ima samo 12 godina, postala je kroz godine legendarna priča. Matilda iz uplašenog deteta polako prerasta u odlučnu, ludo hrabru devojčicu.
7. Lizbet Salander, The Girl with the Dragon Tattoo

Numi Rapas, upečatljive pojave i neobične lepote, oživela je knjiški lik Lizbet Salander, koja se sveti svom sadističkom silovatelju, ali i upada u začarani krug zločina.
8. Hit Girl, Kick Ass
klo Morec igra ubicu male visine Hit Girl u filmu iz 2010. godine „Kick Ass“. Trenirao ju je otac, bivši policajac (tumači ga Nikolas Kejdž) i pridružuje se bespomoćnom Kick Assu kako bi smaknuli kralja droge Franka D’Amica.
9. Hana Heler, Hanna
Rođena i odrasla da bude mašina za ubijanje, iako je maloletna, Saoirz Ronan igra neustrašivu petnaestogodišnju Hanu u filmu istoimenog naslova iz 2011. godine. Podiže je i obučava otac u ruralnoj Finskoj. Hana ne zna ništa o svetu izvan svoje skrivene kuće, sve dok njena misija ne krene i počne napeta igra mačke i miša sa osvetoljubivom oficirkom CIA Marissom Vegler.
10. Elen Ripli, Alien

Elen Ripli je često proglašavana jednim od najvećih ženskih likova svih vremena, a oživela ju je mlada Sigurni Viver. Ostavila je trag u svetu naučne fantastike.

Izvor: bizlife