Sedam sati primala saučešće od potpunih stranaca uz tv prenos

Bazilika je bila mala za sve one koji su želeli da se oproste od Renea, muža pevačice Selin Dion.

.

U bazilici Notr Dam u Montrealu u kojoj su se 1994. godine venčali, neutešna Selin Dion ispratila je voljenog supruga. Uz otvoren kovčeg, u društvu porodice i prijatelja, ona se sedam sati opraštala od kako kaže, jedinstvenog vizionara.

Odavanja poslednje počasti praćeno je uživo putem kanadskih TV kanala, a ispraćaju su prisustvovali i fanovi izražavajući joj saučešće.

Sahrana je prenošena i na velikim ekranima postavljenim ispred bazilike jer unutra jednostavno nije bilo mesta za sve koji su došli.

"Ova podrška mi je blagoslov", rekla je pevačica.

Rene je dobio najvišu moguću čast za nekoga ko se ne bavi politikom. Imao je nacionalnu sahranu, što je najbliže moguće državnoj sahrani, rezervisanoj samo za najviše političke zvaničnike, a to je značilo i da je deo sahrane platila sama vlada Kanade.

Selin (47) je na sahranu došla čvrsto držeći za ruke svoje petogodišnje blizance Nelsona i Edija, dok su iza njih hodali njen najstariji sin Rene Čarls (14) i majka Teresa (88).

Rene Čarls, koji će u ponedeljak napuniti 15 godina, održao je i dirljiv govor.

"Petnaest godina nije mnogo vremena da se upozna svog otac. Vodio je zaposlen život i polako smo se upoznavali kroz golf, poker, dimljeno meso i ostalu divnu hranu. Kako je vreme odmicalo sve smo se više zbližavali. Ostavio si me s dovoljno uspomena da ih mogu deliti sa svojom mlađom braćom. Tata, obećavam ti da ćemo svi živeti prema tvojim standardima. Volim te tata", rekao je.

Drugo odavanje počasti najavljeno je za 3. februar u Cezarovoj palati u Las Vegasu, gde pevačica inače ima koncertne nastupe.

.

Izvor: Story.rs/24sata.hr