Čudni hobiji: Džoni Dep sakuplja Barbike, Kajli vešta s jezikom

Kada žele da se opuste i zaborave na posao, svetske zvezde su, začudo, baš kao i mi, obični ljudi. Neki uživaju u hobijima koje nikada ne bismo povezali s njima.

.

Iako u igranju šaha nema ništa čudno, možda je pomalo iznenađujuće tu igru povezati s divljim basistom Red Hot Chilli Peppers, Fliom (53). Bend navodno u toj igri uživa zajedno kada god stigne, ali Fli je apsolutni šampion. Basista je toliko siguran u svoje sposobnosti, da je jednom izazvao svetskog prvaka na partiju. Osim toga, Fli se bavi i pčelarstvom u svom vrtu, pišu Nezavisne.

Možda i nije tako čudno da ekscentrični Džoni Dep (52) ima jeziv hobi. Naime, glumac obožava lutke, a posebno Barbiek kojih ima na desetine. Naravno, sakuplja samo retka izdanj, ali i lutke s likovima slavnih osoba. Džoni navodno poseduje lutku Lindzi Lohan koja na članku ima elektronsku narukvicu iz vremena kada je bila u kućnom pritvoru. Glumac kaže da je sakupljanje lutaka jedna od stvari u kojima je „jako doba“.

Tom Henks (59) je, pak, strastveni kolekcionar starinskih pisaćih mašina. Glumac ih navodno ima više od 200. Najbolje od svega je da ih ne čuva za ukras, nego ih i koristi. Kako bi svoju ljubav prema pisaćim mašinama preneoi „digitalnoj“ generaciji, izdao je mobilnu aplikaciju ‘The Hanx Write’ koja proizvodi zvuk pisaće mašine kada na njoj kucate.

Bivši gitarista „Guns N Rosesa“ Sleš (50), pravi je zavisnik o fliperu. S tom igrom upoznala ga je njegova supruga i od tada nije prestao da igra. Iako je otvoreno priznao da mu ne ide baš najbolje, već godinama uživa u igranju flipera. Njegova strast kulminirala je sredinom devedesetih, kada je dizajnirao „G ’N’R“ fliper aparat. Aparate, naravno, ima i u svom domu i to u posebnoj sobi.

Sklonost Anđeline Džoli (40) prema hladnom oružju i pomalo „pomerenim“ predmetima poznata je stvar. Glumica godinama sakuplja za svoju kolekciju bodeže, od kojih su neki antiviteti. To su većinom noževi iz raznih kultura sveta koji su zaključani u posebnom kovčegu. Andži godinama puni i svoju kolekciju prvih izdanja knjiga.

Džepna Venera Kajli Minog (47) obožava da igra „Scrabble“. Kad god ima slobodnog vremena, Kajli se baciana Scrabble maraton sa svojim prijateljima. Svi se dive njenom poznavanju jezika i tvrde da je kao „hodajući rečnik“. Pevačici je najgora stvar kod muškarca da je loš u igri u kojoj ona, kažu njeni prijatelji, gotovo uvek pobeđuje.

Tom Kruz (53) je akcioni junak i iza kulisa, zaljubljen je u mačevanje. U svojoj vili ima dvoranu za treninge, a na taj sport navukao je i svoje prijatelje Vila Smita (47) i Dejvida Bekama (40). Osim toga, Kruz je i pilot i ponosi se činjenicom da gotovo sve svoje akcione scene snima sam, bez kaskadera.

Izvor: Haber.ba