Vuk sa Volstrita postaje serijski ubica

Leonardo Dikaprio I Martin Skorseze ponovo će udružiti snage u novom filmu, adaptaciji knjige Erika Larsona "The Devil in the White City: Murder, Magic and the Madness at the Fair that Changed America", koju će režirati Skorseze.

.

Scenario će napisati Bili Rej, a Dikapriju je poverena uloga doktora H. H. Holmsa, serijskog ubice kojeg nazivaju "Hanibalom Lektorom 19. veka".

Knjiga je zasnovana na istinitoj priči o čoveku koji je odgovoran za masovna ubistva tokom Svetskog sajma u Čikagu 1893. godine. On je priznao da je ubio 27 ljudi, ali se veruje da je odgovoran za smrt čak 200 ljudi.

Dikaprio već godinama pokušava da ovu priču pretoči u film. Prava za snimanje filma najpre je otkupio Tom Kruz, a Dikaprio je tada izjavio da će snimiti svoju verziju. Ipak, čini se da je Kruz odustao od svojih planova, pošto je prava 2007. godine otkupio studio "Paramout".

Dikaprio i Skorseze poslednji put su radili zajedno na filmu "Vuk sa Vol Strita" 2013, a pre toga i na ostvarenjima "Bande Njujorka", "Avijatičar", "Departed" i "Shutter Island".