Top PET PESAMA za koje ste mislili da ih drugi pevaju!

Da li znate da su neke od najvećih pop i rok hitova otpevani pre nekoliko decenija? U tekstu koji sledi, predstavljamo vam pesme koje su kasnije proslavili rimejkovi, a imamo i dve pikanterije: jedna je pesma koju nikad niste čuli, a druga je pesma Suzane Mančić koju verovatno nikad niste čuli.

.

"Ain’t No Sunshine“

Godine 1971. svet je osvojila pesma „Ain’t No Sunshine“ Bila Wajtersa. Trendu „Nema sunca“ nije odolela ni Josipa Lisac. Njena verzija je objavljena 1976. godine za Jugoton. Bil je, pak, jednom prilikom objasnio da je inspiraciju za pesmu dobio gledajući film „Days of Wine and Roses“ iz 1962. godine.

.

"Stoj Džoni"

„Slušaj sada Džoni, Džoni, saslušaj me ti...“ Ako ste mislili da su pesmu „Stoj Džoni“ prvi put otpevali Partibrejkersi, živeli ste u zabludi sve ove godine. Ne znamo da li je Tomi Sovilj bio prvi, ali evo ga – Tomi Sovilj i Njegove Siluete! „Stoj Džoni“ je, ako nije jasno, obrada pesme „Johnny B. Good“ Čaka Berija. Tomi se tokom sedamdesetih preselio u SAD, a danas živi u Švajcarskoj.

.

"Ljubi me brzo, žurim"

Makedonski jazz rock bend s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih, koji jeobjavio tri albuma: 1981. 1982. i 1984. godine. Prosurfujte malo po Jutjubu, imaju fantastične stvari, recimo pesmu Jugoslavija (kakav groove!) Šta se dogodilo s članovima benda, možete da saznate iz komentara na Jutjubu.

.

A sada: najveći hit koji sigurno nikada niste čuli!

„Cice Mace“ i „Šta se to događa?“ Singl je objavljen 1980. godine, a na A-strani (prva strana LP ploče, za nove generacije) bila je takođe fantastična „Disko Baba“. Iste godine objavile su još jedan singl, a nakon toga singl i album. Muziku je napisao Bata Kovač, a tekst Ljubivoje Ršumović. „Cice Mace“ osmislio je fotograf Dragan Timotijević Belmondo i da im je, s obzirom na to da su bile maloletne, bila potrebna dozvola roditelja za nastup.

.

I za kraj, trešnja na šlagu: Suzana Mančić i "Mamin sin".

Iako je najpoznatija kao loto devojka, Suzana je pre toga bila glumica i pevačica koja iza sebe ima nekoliko ploča i filmova. „Mamin sin“ je njen izlazak u disko vode.