Suzana Mančić kuvala za decu iz Prihvatilišta

U restoranu Biber sinoć je održana prva u nizu akcija "Poznati kuvaju za decu". Poznate ličnosti iz razlicitih svera javnog života u saradnji sa restoranom Biber spremaju za svoje goste večeru koja se participira kupovinom čestitke koju deca prihvatilišta prave kao zahvalnicu za goste restorana.

.

Prikupljena sredstva obezbeđuju deci prihvatilišta osnovne potrepštine (prašak za veš, školski pribor, garderobu, sanitarije i sve potrebne stvari da bi jedna kuća sa toliko dece morala da ima za normalan život).

Prva domaćica večeri bila je Suzana Mančić koja je gostima pripremila specijalitete iz njenog rodnog kraja Valjeva. Vrlo ponosna što je baš ona imala čast da pokrene ovakavu humanu akciju.

Gostima se obratio Ivan Petrovič, specijalni pedagog Prihvatilišta, koji se u ime dece i tima zahvalio na podršci. Ivan je izneo probleme sa kojima se zajedno sa decom čitav tim godinama bori, a to je nedostatak prostora, kreveta za sve mališane kojima je pomoć potrebna.

Trenutno se nalazi 30 mališana u prostoru od 250 kvadrata sa samo 16 kreveta. Ivan je takođe naglasio da je ova akcija jedna od retkih koja na takav način želi da pomogne. Svaka u nizu organizovanih večera ubuduće imaće cilj, a čelni ljudi prihvatilišta će uvek dostavljati spisak potreba za prihvatilište.

Naredna večera biće organizovana 26. februara, a domaćini ce biti Nina i Branislav Lečić koji su već dve godine angažovani u pružanju pomoći prihvatilištu preko raznih akcija.

Nina se sa prihvatilištem i njegovim problemima upoznala još za vreme studija na fakultetu Političkih nauka, a danas je vrlo ponosna što je cela njena porodica kao i njihov zajednički edukativni centar „Lekart“ aktivno uključen u pružanju pomoći.