Seka Sablić: Muka mi je od domova kulture i teatara

Iako je publika zna po komičnim ulogama, glumica Seka Sablić sinoć je u prostorijama "Šumadija Palasa" meastralno odigrala lik bivše prostitutke, gospođe Roze u istoimenoj drami. Na komadu po tekstu Romana Garija, zvezda srpskog glumišta sarađivala je sa sinom, poznatim režiserom, Stefanom Sablićem.

.

"Da me pogrešno ne shvatite, ali muka mi je od domova kultura i teatara. Ceo život sam u njima provodila vreme. Ipak, kada počne predstava i napuni se sala, onda se sve zaboravi", naglašava glumica.

Glumica koja se svojim poslom uspešno bavi više od pola veka prizanje da mlađe generacije njenih kolega moraju mnogo više da se posvete učenju i obrazovanju.

"Generacija koja ima sad oko 50 godina, oni su od velikih vrednosti, ali za ove mlade- neka im je Bog upomoć. Shvatiće da će se od njih opet tražiti prave stvari, studiozne uloge i da treba da se okrenu obrazovanju i čitanju", dodaje Seka.

Ova predstava samo je prvi od projekata produkcije Ludens, a novo prikazivanje ove drame zakazano je za 9. novembar u prostorijama "Šumadije Palas", dok će sledeću komičnu ulogu Seka zaigrati u predstavi "Arsenik i stare čipke", 23. novembra u Ustanovi kulture "Vuk".