"48 sati i jedan minut" - film inspirisan SLUČAJEM TIJANE JURIĆ: "Da li znate kako se oseća roditelj kada mu NESTANE DETE"?

"Da li znate kako se oseća roditelj kada mu nestane dete?", napisao je Igor Jurić kada je na društvenim mrežama podelio film "24 sati i jedan minut". Upravo taj film inspirisan je nestankom Tijane Jurić, a cilj je da angažuje ljude da započnu razgovore o bezbednosti naše dece i preduzmu prvi korak zarad promene. O ovom filmu, u emisiji "150 minuta" razgovarale su scenarista filma i glumica Sanja Rajačić i glumica Klara Hrvanović, koja glumi kindapovanu devojčicu.

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

"Moram da napomenem da to nije istinita priča. Ja sam bila inspirisana slučajem Tijane Jurić i odlučila sam da pišem o tim 48 sati čekanja, što policija ne sme da krene u potragu dok ne prođe taj vremenski period. Nisam se usudila da radim istinitu priču, jer mislim da je i te kako delikatna i bolna tema, ali sam bila u kontaktu sa njenim ocem. Koje god pitanje da sam imala, mogla sam da pitam Igora i bio mi je velika podrška", objašnjava scenaristkinja filma.

Sanja ističe da je teško raditi film koji se na ovaj način tiče naše dece. Film je rađen za naše i američko tržište, a od snimanja filma prošlo je pet godina, jer kako ističe scenaristikinja, ona "kao mladi umetnik imala je veliki pritisak i morala da je da prođe kroz scenario, i zato je bilo potrebno da prođe toliko vremena ".

Glavna uloga pripala je 15-godišnjoj glumici Klari Hrvanović, koja u filmu tumači lik kidnapovane devojčice, a publici se već predstavila u filmovima "Leto kada sam naučila da letim" i "Jedini izlaz".

O filmu, ali i o ovako traumatičnim iskustvima u našem društvu, pričale su glumice u nastavku...