Ljubinka Klarić o "Tatama": Nije bilo ono 'Jao ovo moram na brzinu da snimim, da zaradim pare', već pravo zadovoljstvo!

Porodična serija "Tate" samo što se završila, a publici već nedostaje i svi se pitaju da li će biti nastavka. Pored glavne muške postave, jedan od najupečatljivijih likova je svakako direktorka vrtića Lola, uz koju su se smejale sve žene, a poistovećivale pogotovo one razvedene.

Ljubinka Klarić, serija &Tate&, foto: Prva
Ljubinka Klarić, serija "Tate", foto: Prva
.

Međutim, oni koji vole pozorište, imaju prilike da je ovih dana gledaju u nekoliko predstava.

Ljubinka je nedavno zaigrala u premijernom izvođenju predstave "Kišne kapi na vrelom kamenju".

"Većinu svoje karijere sam gradila u pozorištu. Televizija i film su se dešavali s vremena na vreme. Pozorište mi znači da me održava kao glumicu, da budem u treningu i da rastem. To je važno za svakog glumca koji ima sreće da igra u pozorištu", rekla je za Blic Ljubinka Klarić.

serija &Tate&, foto: Prva Tv / screenshot
serija "Tate", foto: Prva Tv / screenshot
.

Pozorište je intimno, i mnogi kažu da ako nisi na TV, kao da ne postojiš.

"Istina je da više skrenete pažnju na sebe kada radite u nekoj seriji, posebno hiperprodukciji. To je dobro i to je značajno da se desi svakom glumcu. Ovo što sam igrala u “Tatama” je meni jako drago. Nije bilo ono: “Jao, ovo moram na brzinu da snimim, da zaradim pare”, već je bilo pravo zadovoljstvo. Uživala sam. Imala sam sreću da dobijem divnu ulogu u divnoj seriji i da se stvarno zabavim godinu dana. Ali uvek je bilo tako. Pozorište podrazumeva manji broj ljudi. Ako ostaneš u pozorištu, ti si pozorišni glumac, neće mnogi čuti za tebe. Gledaćete, ali te neće poznavati na ulici. Ovo je jedan od načina da ljudi dođu u pozorište ako ste im prepoznatljivi", zaključila je glumica za Blic.