Showbiz vesti

Uprkos strahu od korone, Petar Božović prihvatio ulogu u seriji TRI MUŠKARCA I TETKA: Igram mutnog tipa, koji laž brani emocijama

Za svoj lik u novoj seriji “Tri muškarca i tetka” kaže da je nestabilan, uverljiv i neodogovoran. Ne zna se kada laže, a kada govori istinu. Ipak, ova rola je Petru Božoviću mnogo draga, jer je uvijena u vrhunski humor, a inspiraciju za rad nalazi u ljudima iz okoline.

13.02.2021. - 11:20h | Autor: A. BIbić
Petar Božović
Petar Božovićfoto: Marko Arsić

“Igram Punišu Perovića zvanog Đeđo. Svi se čude što me vide na vratima. Došao sam po svoju polovinu imovine, a to jedino zna moja žena, čuvena tetka Milka, koju igra glumica Seka Sablić. Puniša je otišao iz zemlje zbog teške političke situacije, bio je progonjen od tadašnje bezbednosne službe. Samo mnogima nije jasno da li je pobegao od službe ili od žene. Tu postoje i optužbe da ja imam dete sa njenom sestrom (Svetlana Ceca Bojković). I kada sam čuo da se u kuću vraća i sestra, ja opet pakujem stvari i bežim”.

U razgovoru za sajt PRVA.RS, glumac Petar Božović ističe da ovu ulogu posvećuje svom velikom prijatelju, pokojnom Predragu Peroviću, poznatom ispicijentu Narodnog pozorišta i Ateljea 212.

“Želim da mu se odužim za sve što je uradio za nas glumce na pozornici".

Petar kao Puniša
Petar kao Punišafoto: Marko Arsić

Kojim epitetima biste opisali svog Punišu?

“Mutan tip sa lažnim biografijama koji laž brani na iskren način, emocijama i preteranom uverljivošću. Nažalost, inspiraciju nalazim u današnjici, takvih ljudi je na svakom ćošku. Moj Puniša često u seriji citira Gorski vijenac i Luču Mikrokozmu, jer se trudi da kroz humor umota sve te Njegoševe umotvorine koje narod ni danas ne bi trebalo da zaboravlja”.

Priznaje da je imao strah kada su ga pozvali na kasting za sitkom “Tri muškarca i tetka” i ovo mu je prvo snimanje od početka pandemije korona virusa.

“Strah postoji i danas. Ali nekako mi se čini da se narod i privikao na nošenje maski. Mislim da smo naučili da živimo sa ovim virusom. Braneći sebe, branimo i druge. Vidim da se stalno pozivamo na Boga, jer i Bog sam kaže - ko se čuva i Bog ga čuva”.

Kako  glumac podiže raspoloženje u ovim teškim vremenima.

"Ne bih to otkrivao, plašim se, uzeće ih neko drugi. Nisam ih prijavio u službi patenata" (smeh