Showbiz vesti

Ceca Bojković EKSKLUZIVNO za PRVA.RS o ulozi u novoj seriji: Uvek sam imala kompleks zbog svoje sestre Milke...

Uskoro na Prvoj televiziji publiku čeka nova humoristička serija. U pitanju je sitkom "Tri muškarca i tetka", a jedna od glavnih junakinja, Svetlana Ceca Bojković, za sajt PRVA.RS ispričala je da će se pojaviti u potpuno drugačijoj roli u odnosu na ono što je publika navikla. 

18.02.2021. - 08:22h | Autor: A. BIbić

 

Svetlana Ceca Bojković
Svetlana Ceca Bojkovićfoto: Prva TV/Aleksandar Krstović

"Tumačim lik Živke, sestre glavne tetke u seriji, koju igra Seka Sablić. Iza sebe ima buran život. Udavala se razvodila, ostavljala dete, živela u Francuskoj... Živka je jedna sposobna, ali lukava i oštroumna osoba. Na početku serije je ona bila na Kubi, ali se kasnije vraća u kuću svoje sestre Milke i tada kreće njihova borba za preuzimanje kormila. Između njih dve je oduvek postojao taj takmičarski duh i netrpeljivost. Milka se tu ustoličila i vodi glavnu reč u kući, organizaciji poslova, mućki, a svoje prste ume da umeša i u ljubavne veze. Kod nje sve ima materijalnu pozadinu", započinje priču Ceca Bojković.

Kako se slažu Milka i Živka?

"Živka je uvek imala kompleks zbog sestre. Milka je materijalno uspešnija, jer je za vreme Slobe profitirala. Ona i dalje veruje u njegovu politiku jer joj je donelo dobro. Živka je s druge strane uvek bila slobodnija i  veći avanturista. Međutim, došla je u neke godine kada hoće da se prizemi,  zato i želi da caruje u sestrinoj kući".

Na čemu zamerate svojoj Živki, a šta kod nje najviše volite? 

"U svim likovima koje igram, uvek je tu neki deo mene, ali nikad cela ja. Svom liku ne zameram ništa, jer je ovo komedija i ona ne treba da bude antipatična. S druge strane, kod Živke volim tu životnu energiju i radost".

Nova uloga za Cecu Bojković
Nova uloga za Cecu Bojkovićfoto: Prva TV/Aleksandar Krstović

Koje sve poruke šalje serija?

"Publika kroz ovu seriju može da vidi da, sve ono što je trenutno moda u ponašanju i ljudskim odnosima i ono što nam se servira preko televizije, prenosi se na najsitnije ćelije društva, u ovom slučaju na porodicu".

Pre skoro 35 godina ste u seriji "Bolji život" igrali lik Emilije Popadić, koja je samo 10 godina bila starija od svog sina Saše Guze Popadića (Boris Komnenić). Sličan glumački izazov je imala i vaša ćerka, Katarina Žutić, koja u seriji "Tate" tumači lik svekrve i bake, iako je po godinama mlada za takvu vrstu angažmana.

"To je veliki izazov za glumca. Ja sam tada imala samo 37 godina kada sam igrala majku Borisu Komneniću u seriji. To je jedna uslovnost koju publika prihvati i prati šta vi radite i kako delujete.

Ćerki Katarini nisam davala savete. Ja sam imala toliko poverenja u nju prilikom građenja njenog lika. Ona je zapravo i najviše bila odušeljena što će glumiti svekrvu i babu, baš zbog te bizarnosti".

Kako reagujete kada vas prolaznici danas i dalje pitaju za Emiliju Popadić i kada vas se po toj ulozi sete?

"To je bio jedan divan period. Bez ikakve nervoze i ganjanja tempa prilikom snimanja. Danas se sve vodi oko profita, termini su neumoljivi. Snimanja traju i po 10 sati. Mnogo je teže postići kvalitet u takvom tempu, nego što smo mi radili bolji život po šest ,sedam sati snimanja dnevno. Ta serija se snimala skoro pet godina. Sve sam stizala, i pozorište i ostale obaveze. Imali smo više vremena za sve. I današnji televizijski formati imaju svojih prednosti. Pružaju nam dobre uslove za rad i zahvaljujući njima smo i dalje deo dobrog i kvalitetnog programa", zaključila je legendarna glumica za sajt PRVA.RS.