Luka iz serije "Igra sudbine" o TRAGEDIJI iz detinjstva: Otac je na moje oči doživeo nesreću nakon koje je ostao u kolicima

Glumac Stevan Piale stekao je veliku popularnost ulogom Luke Kanačkog u seriji "Igra sudbine". U skladnom braku je sa suprugom Unom, a ove godine je postao i roditelj. Nedavno je za medije podelio i životnu priču sa svojim pokojnim ocem.

Stevan Piale, serija &Igra sudbine&, foto: Prva Tv
Stevan Piale, serija "Igra sudbine", foto: Prva Tv
.

"Meni je mama s prvog sprata spuštala ručak na kanap, jer nisam hteo da uđem u kuću da kvarim igru. Ta ulica je baš jedna životna škola koja mi je značila, i sad mi znači… Pored toga, zaista sam imao turbulentno odrastanje jer je moj otac 1993, pošto je bio reli vozač, na naše oči imao saobraćajnu nesreću nakon koje je ostao u kolicima", reko je glumac za Mondo.

Kako je posle teške nesreće otac često bio u bolnicama, Stevan i njegov brat su morali da preuzmu ulogu domaćina, odnosno glave porodice.

"On nije bio tu jedno pet godina jer je išao po bolnicama, pa se vratio. Tako da smo brat, mama i ja imali i taj segment. Ali s druge strane, uvek smo bili porodica, i to velika porodica, pogotovo ovaj deo s mamine strane iz Crne Gore. I kada sam tražio ženu, uvek mi je bila ključna stvar da taj neko bude vezan za porodicu, jer tu je negde osnova svega daljeg", ispričao je Piale za Mondo.

Sa ocem, koji je preminuo pre četiri godine, negovao je poseban odnos jer su često znali da se našale na crn način, koji je samo njima bio smešan.

"To je nekako bila nova normalnost u tom trenutku. Nije bilo teško, jednostavno sam morao da se prilagodim i da se naviknem. Radio je do 2013. godine u Parking servisu, a 2016. je umro… On i ja smo imali neke crne šale, drugima nisu bile smešne. Doveo sam moju nekadašnju devojku, koja je bila dosta stidljiva, da se upoznaju, a ja nekako volim da ljudima bude neprijatno, mislim da ih to zbližava i onda volim da u startu napravim neprijatnost. Kada smo ušli u stan, moj tata Nikola sedi u kolicima, a ja je uvodim i predstavim je. Reko’ ti da znaš koliko je njoj bilo neprijatno i koliko se stidela, ti bi ustao da se pozdraviš", otkrio je Stevan.