13 SERIJA U TRCI ZA ZLATNE ANTENE

Selektorska komisija 10. međunarodnog Festivala drama i serija FEDIS u sastavu: Prof. FILIP FETI DAUTOVIĆtelevizijski i filmski producent, DRAGAN DABIĆ filmski kritičar, urednik programa NKC-a i DRAGAN NIKOLIĆ urednik filmskog programa DOB-a za nagradu ZLATNA ANTENA konkurišu sledeće TV i mini serije, premijerno prikazane TV sezone 2019/20, na nekoj od domaćih televizijskih stanica.

Serije vladaju, foto: Promo
Serije vladaju, foto: Promo
.

  1. DELIRIJUM TREMENS / RTS /
  2. PSI LAJU VETAR NOSI 2 / RTS/
  3. GRUPA / RTS /
  4. ŽIGOSANI U REKETU 2 / PRVA;NOVA S /
  5. DUG MORU / SUPERSTAR /
  6. SENKE NAD BALKANOM 2 /PRVA; NOVA S /
  7. ŠVINDLERI / SUPERSTAR; RTS /
  8. VOJNA AKADEMIJA 5 / RTS
  9. JUŽNI VETAR / RTS /
  10. SLATKE MUKE / PRVA;SUPERSTAR/
  11. UBICE MOG OCA 4 /PRVA; NOVA S /
  12. TAJKUN / SUPERSTAR/
  13. KALUP / SUPERSTAR/

Osnivač i direktor FEDIS festivala NENAD MILENKOVIĆ ističe da je konkurencija na manifestaciji najjača do sada i da se morala uvesti instucija selektora:

  • Prošle godine premijerno je emitovano više od 20 TV i mini serija, koje su različitog žanrova, tematike i kvaliteta, pa smo po prvi put uveli selektore FEDIS-a, koji su doneli odluku koja će se ostvarenja takmičiti ove godine za nagradu Zlatna antena. Kao i u svetu, tako i kod nas, TV serije su preuzele primat ostalim sadržajima i očekujem žestoku borbu za nagrade. Iz tog razloga uveli smo dvodomni žiri Žiri Struke i Stručni žiri, koji zajedno broji 12 članova iz svih branši: glumaca, reditelja, scenarista, montažera, novinara...kako bi donesena odluka bila što objektivnija. Do kraja septembra očekujemo povoljnije uslove za održavanje manifestacija, a Dom omladine Beograda i mi ćemo preduzeti sve potrebne mere, kako bi se obezbedilo bezbedno održavanje jubilarnog 10. FEDIS festivala.

FEDIS festival održava se po 10. jubilarni put u Domu omladine Beograda, 29. i 30. septembra 2020, godine a nagrada ZLATNA ANTENA dodeljuje se na osnovu mišljenja Stručnog žirija i Žirija struke u 12 kategorija, a nagrade za tri kategorije se dodeljuju na osnovu mišljenje publike.