Majka ide u zatvor jer je nameštala testove na fakultetu, a ćerka sada radi dva posla!

Američka glumica, Felisiti Hafman (56) osuđena je na 14 dana iza rešetaka zato što je platila 15.000 dolara lažnoj dobrotvornoj organizaciji povezanoj s Rikom Singerom (59) kako bi omogućila nameštanje rezultata na testovima sposobnosti svoje ćerke.

Felisiti Hafman, foto: Depositphotos/s_bukley
Felisiti Hafman, foto: Depositphotos/s_bukley
.

Radi se o SAT-u (Scholastic Aptitude Test), testu sposobnosti koji se koristi kao prijemni ispit za upis na preddiplomske studije u SAD-u. Pretilo joj je i do 20 godina zatvora, ali s obzirom na to da je priznala krivicu, savezni tužioci su rekli da će dobiti nižu zatvorsku kaznu.

Dok je ona u zatvoru, njena porodica pokušava da se vrati normalom životu. Tako njena ćerka radi dva posla sa skraćenim radnim vremenom, pronašla je i uselila se u novi stan, a planira i da upiše fakultet. Ponovno se prijavila na isti fakultet na kojem je njena majka pokušala da namesti rezultate, piše Daily Mail.

"Oni puno razgovaraju i provode dosta vremena zajedno. Idu u šetnju, igraju društvene igre i organizuju porodične večere. Čvrsti su i oslanjaju se jedan na drugoga - rekao je izvor blizak porodici", rekao je i dodao da Felisiti nije razočarana niti joj je laknulo zbog ishoda.

Osim dvonedeljnog zatvora, Felisiti će morati da plati kaznu u iznosu od 30.000 dolara i da obavi 250 sati dobrotvornog rada, rekla je sutkinja Indira Talvani (58). Glumica je bila jedna od 50 osoba koje su bile uključene u ovaj skandal.

Izvor: 24 sata