Licemeri koji se non-stop "švrćkaju" privatnim avionom: Megan Markl proslavila rođendan na Ibici, a uvrede samo pljušte!

Ništa što Megan Markl i princ Hari urade ne može da prođe bez negodovanja javnosti. Poslednji u nizu takvih događaja je njihov godišnji odmor na popularnom španskom ostrvu, gde je vojvotkinja od Saseksa proslavila i svoj 38. rođendan.

Šta god da urade u poslednje vreme, Megan i Hari su na udaru kritike, foto: Photo by Chris Jackson/Getty Images/Chris Jackson Collection
Šta god da urade u poslednje vreme, Megan i Hari su na udaru kritike, foto: Photo by Chris Jackson/Getty Images/Chris Jackson Collection
.

Megan Markl poželela je da svoj 38. rođendan proslavi na popularnom španskom ostrvu Ibica, pa se tamo nedavno i zaputila sa suprugom i njihovim sinčićem Arčijem. Vest da borave na njihovoj teritoriji svetu su otkrili španski mediji, a njihov odmor ubrzo se našao na meti kritika, posebno ekološki osvešćenih ljudi.

Glavni razlog za negodovanje je taj što su na odmor otišli privatnim avionom i to drugi put u samo nekoliko nedelja. Naime, nedavno je princ Hari, upravo privatnim avionom i helikopterom, zajedno s najvećim svetskim facama, boravio u Google kampu na Siciliji, gdj je govorio o klimatskim promenama i uputio apel svetskim vođama da se pokrenu.

Javnost je zbog toga osudila vojvodu i vojvotkinju od Saseksa i nazvala ih licemernim, upravo zbog činjenice da su koristili privatne avione. Svoje mišljenje o tome dao je i Ken Varf, bivši kraljevski telohranitelj koji je radio za princezu Dajanu, ali i prinčeve Vilijama i Harija 90-ih godina.

"Iskreno? Sve je to licemerno. Kako Hari može da drži govore o katastrofalnim efektima klimatskih promena, a istovremeno da leti po svetu u privatnim avionima. Zašto da još jedan avion leti po nebu i šteti klimi, kada su mogli da koriste komercijalni let?", rekao je Varf dodajući da su, u vreme kada je on radio za kraljevsku porodicu, oni uvek koristili letove Britiš ervejza.

"Za vreme mog boravka u palati, većinu letova 'odradili' smo s nacionalnom kompanijom Britiš ervejz. Oni su uvek bili i te kako predusretljivi s VIP letovima i u tajnosti držali sve podatke podalje od medija. Nikada nisam imao problem s Dajanom, Vilijamom ili Harijem, a bili smo zaista na brojnim letovima čak do Kariba. Uvek smo koristili komercijalne letove, ustvari, ne sećam se nijednog privatnog leta."

Izvor: tportal.hr