Showbiz vesti

Kraljica moderne muzike: Madona proslavila 61. rođendan!

Ne postoji osoba koja nije čula za ženu koja je napunila 61 godinu. Davne 1989. godine ona je vladala svetom i sve njene koleginice koje tek pohode svetske scene samo su njene kopije.

17.08.2019. - 07:54h
Madona napunila 60 godina!
Madona napunila 60 godina!foto: Stuart Wilson/Getty Images Entertainment

Sve je to ona već uradila - slikala se gola, blajhala, skakala, masturbirala u javnosti, ljubila sa drugim ženama, nosila zastave država u kojima gostuje, koketirala je sa crkvom, lomila krstove, podržavala homoseksualce, usvajala decu iz siromašnih država....

U pitanju je Madona Luiza Čikone, treće od šestoro dece italijanskog imigranta Silvija i Kanađanke Luize.

Sve je počelo albumom "True Blue" koji je postao najbolje prodavani album jednog ženskog izvođača. Kada je usledio singl "Like A Prayer" svet je potpuno otkačio za njom.

"Bila sam buntovnica. Znala sam da želim da budem neko i nešto. U osnovnoj i srednjoj školi bila sam odlična učenica, a 1978. sam odustala od fakulteta i preselila se u Njujork. Otišla sam tamo sa 35 dolara u džepu. Nisam znala nikoga, prodavala sam krofne, živela na kokicama", rekla je za strane medije o sebi Madona, koja je pevačica sa najviše prodatih albuma svih vremena.

Devojčice širom sveta su je imitirale, nosile su sve manje odeće, oslobodile su se, želele su ljubav o kojoj je Madona pevala, a pevačica je okarakterisana kao "kraljica bluda i nemorala".

Pesma "Papa Don't Preach" koja govori o maloletnim trudnicama i danas je "sporna", a svojim nastupima, pesmama zadirala je u sve sporne društvene teme, njeni potezi ocenjivani su kao kontroverzni. Nije nailazila na odobravanje, ali su je izgleda baš zbog toga obožavali milioni na svim meridijanima.

Sa dolaskom novog milenijuma Madona je počela da spaja neke druge muzičke pravce, a sa albumom "American life" kritikovala ono poslednje što je ostalo - američko društvo.

Danas je Madona majka šestoro dece. Usvojila je četvoro dece iz Afrike, bliznakinje Stelu i Estel, Dejvida i Mersi Džejms.

Svoje utočište danas je pronašla u Lisabonu. Tamo je smeštena sa decom, bavi se humanitranim radom, promocijom najrazličitijih vidova umetnosti, najčešće avangardnih, novih oblika koji naglašavaju slobodu izražavanja.

Izvor: Mondo