Opravdano ili ne? Glumici preti pet godina zatvora i to sve zbog izbora haljine!

Da se ovako obučena pojavila u na crvenom tepihu u Srbiji ili u Holivudu, verovatno je niko ne bi primetio, Međutim, u Egiptu je ovakva haljina neoprostiva!

.

Egipatskoj glumici i manekenki Raniji Jusef preti i do pet godina zatvora zbog haljine koju je nosila na otvaranju filmskog festivala u Kairu.

Glumica je za crveni tepih odabrala crnu mrežastu haljinu koja je otkrivala njene noge i nazirala joj se zadnjica u tamnim gaćicama. Protiv nje su podneli tužbu jer je takvim načinom oblačenja "podsticala na nemoral", što može da bude kažnjivo s nekoliko godina zatvorske kazne.

Kao većinski muslimanska zemlja, u Egiptu je ovakvo oblačenje strogo zabranjeno. Suđenje će biti u januaru sledeće godine, a glumica se na Tviteru odmah izvinila svojim obožaocima.

"Želela bih da se izvinim svima, prvenstveno kao glumica kojoj je jako stalo šta o njoj misle njeni obožavaoci. Nadam se da će svi shvatiti da nisam imala zle namere i da nisam želela nikoga da razljutim", napisala je Ranija na svom profilu.

Ovo ne bi bio prvi slučaj dobijanja zatvorske kazne zbog "razuzdanog" ponašanja i oskudnog odevanja. Naime, prošle godine je pevačica Šaima Ahmed osuđena na dve godine zatvora zbog kontroverznog spota pesme "I Have Issues". Egipatska pevačica u spotu glumi učiteljicu koja je vrlo oskudno odevena, a usput liže jabuku i jede bananu.

"Degutantna je i nemoralna, predstavlja sve ono što naše društvo prezire", pisali su tada o njoj egipatski mediji. Osim zatvorske kazne od dve godine, zbog provokativnog spota Šaima je morala da plati i određenu novčanu kaznu.

Izvor: 24sata.hr