Mirka Vasiljević nas je oduševila u filmu "Mi nismo anđeli", a niko ne zna sa čime se tada borila iza kamera

Film "Mi nismo anđeli" je glumici Mirki Vasiljević doneo veliku popularnost, ali je suočio i sa mnogim kritikama, sa kojima se ona jedva izborila pa je zatražila pomoć psihologa.

.

Kada je dobila ulogu Sofije, imala je samo 13 godina.

"Sećam se da sam na bilbordu videla svoj lik i znala sam da će me na plakatima videti veliki broj ljudi. Postalo mi je jasno da moj posao dopire i zabavlja mnoge. Dobila sam odgovornost i to mi je prijalo", ističe Mirka za zena.blic.rs.

Pozitivne strane bile su pohvale, nagrade, ogromna gledanost filma. Onda su usledile negativne.

Među porukama koje su pristizale iz Srbije, Bosne i Australije i to u tolikoj meri da je telefon morala da puni na svakih 45 minuta, bilo je i oštrih kritika..

"Pisali su mi da sam ružna, govorili da sam odvratno odigrala ulogu. Ovo drugo sam i mogla da razumem. Zbog ovog prvog sam se pitala kako to neko ko te ne poznaje, može da govori tako nešto", poručuje glumica koju kritike nisu činile tužnom, ali su je dosta zbunjivale.

Pričljiva Mirka, kako samu sebe naziva, problem je podelila sa porodicom u kojoj oduvek važi pravilo: O svemu se otvoreno priča, a problemi zajedno rešavaju.

"Roditelji su mi objasnili da je normalno da nekome budeš simpatičan, a da se nekome ne dopadneš i da ću se tim susretati kasnije u životu i u poslu. Ipak, kako bi bili sigurni da su najbolje postupili, i pod motoom "bolje sprečiti nego lečiti", odveli su me psihologu koji je sve mogao da objektivno sagleda", priča Mirka.

Posle dva, tri razgovora sa psihologom više nije bilo nerešnih pitanja, a stvari su postale kristalno jasne.

"Naučila sam da treba da prihvatim i surove strane posla, da ne treba da ispravljam krive drine, obraćam pažnju na trivijalnosti već da samo razmišljam o ulogama", kaže Mirka koja danas na kritike gleda kao na sastavni deo posla i neizostavnu stavku na putu do uspeha i trajanja.

Krenula je u susret novim ulogama. Nijednu od njih nije pratio ni najmanje stres ili negativnost bilo koje vrste. A bilo ih je mnogo, od Janje u "Ljubav, navika, panika", Dunje u televizijskoj priči "Jesen stiže, dunjo moja", Blanki u "Mirisu kiše na Balkanu".

.

Danas je i mama, sa fudbalerom Vujadinom Savićem ima troje dece, Adrijanu, Mihajla i Andreja. U svet majčinstva, kao i u svet glume ušla je veoma mlada, pa je u 24. bila jedna od najmlađih trostrukih majki u Srbiji. Danas sa decom stalno razgovara, o svemu.

"Sloboda. Razgovor. Veoma je bitno da postoji otvorenosti između roditelja i dece. Ali roditeji treba da znaju gde je granica, kada treba da hvale, a kada moraju da ukažu na greške, Kada pak, shvate da neki problem ne mogu sami da reše, treba da potraže pomoć stručnog lica", savetuje Mirka koja svoju decu non-stop prati, osluškuje jer ponekad i govor tela može da otkrije da dete nešto muči.