AU, Kume! Marlon Brando imao gej aferu sa poznatim glumcem!

Glumčeva bivša supruga tvrdi da su velikani imali strastvenu aferu, ali to negira glumčeva ćerka.

.

Američki muzičar, reditelj i producent Kvinsi Džons dao je veliki i vrlo iskren intervju magazinu „Vulture“ u kojem se, između ostalog, osvrnuo na aferu glumca Marlona Branda i komičara i glumca Ričarda Prajora.

- Marlon je išao sa nama da pleše ča-ča i bio je fantastičan. Bio je najšarmantniji j***č kojeg ste ikad videli. I po****o bi bilo šta, ali bilo šta. Od sandučeta za poštu do Džejmsa Boldvina, Ričarda Prajora, Marvina Geja - rekao je Džons koji je sa pokojnom glumačkom legendom godinama bio veoma blizak prijatelj, čak je proveo nekoliko meseci na Brandovom privatnom ostrvu na Tahitiju.

Brando je pažnju privlačio ulogama, aktivizmom ali i burnim privatnim životom. Ženio se tri puta, održavao niz veza paralelno i imao jedanaestoro dece. Jasno je rekao i da je imao homoseksualna iskustva.

- Homoseksualnost je tako u trendu da to više nije ni vest. I ja sam, kao i mnogi muškarci, imao mnogo takvih iskustava. Nije me nimalo stid, niti mi pada na pamet nešto da krijem. Ako neko želi da veruje da smo Džek Nikolson i ja u vezi, neka slobodno to i misli. Mene to zabavlja  - rekao je Brando 1976. godine.

Uprkos nizu veza i dece, njegov privatni život bio je obeležen tragedijama. Njegov sin Kristijan  ubio je sestrinog ljubavnika, a onda preminuo pre 50. rođendana, navodno od HIV. Brandova ćerka Čejen, čijeg je partnera Kristijan ubio, obesila se u porodičnom domu u 25. godini.

Pokojni komičar Ričard Prajopr bio je gotovo jednako otvoren o biseksualnosti i svojim vezama. Imao je sedam brakova sa pet žena, a upravo je njegova udovica Dženifer Li Prajor potvrdila navode Kvinsija Džonsa. 

- To su bile sedamdesete. Droga je bila fantastična, posebno „kvaludes“ (metakvualon). Ako ste uzeli dovoljno kokaina, p******i biste radijator i ujutro mu doneli cveće - rekla je Dženifer.

Dženifer je najavila objavljivanje suprugovih dnevnika u kojima se komičar direktno poziva na odnos sa Brandom.

Kasnih sedamdesetih, tačnije 1977. Prajor je pozvan da učestvuje u sakupljanju sredstava za organizaciju koja se bavi pravima homoseksualaca. Kako je to bila relativno kontroverzna tema sve je bilo pod maskom „ljudskih prava“, ali nigde se nisu otvoreno spominjali homoseksualci.

.

Prajora, koji se ponosio svojom iskrenošću u nastupima, to je veoma razljutilo i održao je petnaestominutni nastup u kojem je elokventno i otvoreno pričao o seksu sa muškarcima, o iskustvima u bordelu njegove bake u kojem je odrastao i o policijskoj brutalnosti kojoj su homoseksualci često izloženi. Uklonio je lažnu prizmu „digniteta“ pod kojom se zapravo skrivao kukavičluk i nedostatak želje da se stvari nazovu pravim imenom. 

Mnogi iz publike su urlali na njega i vikali da je počinio profesionalno samoubistvo.

- Poljubite me u moju srećnu, crnu i bogatu gu**cu - rekao im je komičar.
Jedan novinar opisao je događaj kao pretvaranje iz „kabaretskog Vudstoka u kabaretski Altamon“. Dežurni moralisti su ga napali i njegov nastup nazvali „odvratnim, prljavim i vulgarnim jezikom ulice“, dok su drugi tvrdili da definitivno treba biti talentovan da simultano uvrediš „crnce, belce, muškarce, žene, heteroseksualce i homoseksualce“.

.

Prajor se nikada nije pokajao, niti mu je propala karijera. Iz publike su mu pljeskale veličine poput Pola Njumena, a njegov je „skeč“ je u Holivudu ušao u istoriju.

Posle intervjua Kvinsija Džonsa, Prajorova ćerka je demantovala da je njen otac ikada spavao sa Brandom.

- Tata je bio veoma otvoren po pitanju svog života, toliko da njegova veza sa trans ženom ranih sedamdesetih čak nije ni dospela u novine. Kao dete, ja sam je poznavala ne kao transeksualca, već kao ženu koju su svi prihvatali. Ali, između njega i Branda nije bilo pisama, cveća, putovanja na Tahiti, ni seksa. To su izmislili nekada genijalni Kvinsi Džons koji gubi razum pa privlači pažnju kako zna i ume i tatina navodna udovica koja radi istu stvar - rekla je Rejn Prajor preko društvenih mreža.

Izvor: Express.hr