Melanija na udaru kritika zbog štikli, a razlog je neverovatan

Šta nosi i koliko novca troši na odeću, omiljena je zanimacija medija širom sveta. Ali, iako nije tajna da dotična obožava skupocene krpice, jedno joj se mora priznati - kada je u pitanju moda, ona ne greši. A upravo su štikle razlog zbog kojeg se Melanija našla na udaru novih kritika, ali ne zbog njihove cene.

.

Otkad je ranije ove godine njein suprug Donald Tramp preuzeo ulogu američkog predsednika, Melanija Tramp je pod konstantnim prismotrom javnosti. I izgleda da Prva dama SAD više ni vazduh ne može da udahne, a da se ne nađe na udaru kritika.

Šta nosi i koliko novca troši na odeću, omiljena je zanimacija medija širom sveta. Ali, iako nije tajna da dotična obožava skupocene krpice, jedno joj se mora priznati - kada je u pitanju moda, ona ne greši.

Njen se stil u kratkom roku transformisao od neukusnog do vrlo ženstvenog, a gotovo svaku njenu kombinaciju podižu i vrtoglavo visoke štikle na kojima hoda poput prave profesionalke, budući da je ipak nekad bila manekenka. Njen omiljen par su cipele slavnog Kristijana Lobutina.

A upravo su štikle razlog zbog kojeg se Melanija našla na udaru novih kritika, ali ne zbog njihove cene.

Kritičari smatraju da ih Prva dama nosi da bi se svidela svom suprugu jer na njima izgleda privlačnije. Spomenute su i ostale žene iz porodice koje se takođe gotovo ne odvajaju od takvih modela.

"Suština mog posla posvećena je zadovoljavanju muškaraca, a ne žena", jednom prilikom izjavio je slavni dizajner, a to je bilo dovoljno da krenu kritike.

"To su cipele koje prosečna žena može da podnese samo nekoliko sati tokom venčanja pre nego što ih baci, zajeca i počne mda masira stopala", piše Njuzvik.

No, poznati modni urednik, kritičar, ali i prijatelj slavne Prve dame, Andre Leon Tejli, tvrdi da Melaniju nećemo često viđati u ravnim cipelama jer se navikla na štikle još od mladih dana, ali i zato što na njima izgleda najbolje zbog veličanstvene siluete koju stvaraju.

Pratite nas i na Viberu!

Zgodnu Melaniju uglavnom viđamo na štiklama od 10 i 12 centimetara, a model "So Kate" joj je omiljen. Kako je otkrio Andre, Melanija je nabavila čak 22 para štikli Kristijana Lobutina pre nego što je ušla u Belu kuću.

„Njuzvik“ je otišao i korak dalje i napomenuo da su vrtoglavo visoke štikle simbol muške moći i slabost koju konzervativne žene moraju da kultivišu u patrijarhalnom okruženju.

Izvor: index.hr