Melina iz Bruska: "Jedva sam čekala da odem iz sela!"

Crrnokosa lepotica Elena Vaitsu, junakinja popularne grčke serije "Brusko" na TV Prva, napravila je godine pravu pometnju u tamošnjem glumačkom svetu, pojavivši se doslovno niotkuda.

.

Osim što je talentom zadivila publiku ispred malog ekrana, ni Elenina mediteranska lepota i temperament nisu ostali neprimećeni, pa su veoma brzo po početku snimanja "Bruska" otpočela govorkanja da se između nje i glavnog glumca Andreasa Jorga rasplamsala romansa.

Elena je odrasla u središnjem delu Grčke. Rodnog kraja uvek se seća sa nostalgijom, ali ne krije da joj je životni san bio da se preseli u Atinu.

.

- Detinjstvo mi je bilo lepo, ali dosadno. Nismo imali pozorište, bioskop, prodavnice... Mladost sam provela u pravom selu, sanjajući o tome da pobegnem iz njega i što pre se dokopam svetla velegrada, iskrena je Elena.

Želja za selidbom u urbanije krajeve nije bila povezana sa maštanjem o tome da stane pred kamere. Bilo joj je dovoljno da bude i obična radnica u butiku, ali sudbina je imala druge planove.

.

- Prvobitno sam maštala da budem nuklearni fizičar. Zatim sam zavolela advokatski poziv, ali me je život, ipak, odveo ka ekonomiji pa sam studirajući ekonomsko pravo spojila te dve ljubavi.

Prve glumačke korake napravila je sasvim slučajno. Bilo je to na prvoj godini studija, kada je, željna svega što nije imala u selu, otišla da pogleda pozorišnu predstavu. Oduševljena, potražila je glumce iza scene da bi im čestitala i prenela utiske, a oni su joj predložili da se i sama oproba u amaterskoj glumačkoj grupi.

.

- Od tada krećem da "vozim" život na dva koloseka. Na jednom sam nizala položene ispite, a na drugom imala pozorišna gostovanja širom Grčke. Budući da sam glumu doživljavala kao hobi, zaposlila sam se kao računovođa u međunarodnoj kompaniji, ali ubrzo sam shvatila da je gluma moj životni poziv.

.

I uloga Meline u "Brusku" takođe ju je sama pronašla. Producenti su je zapazili u pozorištu, pozvali na audiciju i posle probnog snimanja javili joj da im odgovara.

- Tako sam od neznanke sa sela preko noći osvojila male ekrane. Nisam postala poznata ni kao glumica, a već sam se smešila sa naslovnih strana, i to kao Andreasova nova devojka.

.

Pratite nas i na Viberu!

Izvor: Novosti