Gorica i Jelica: Najbolje je kuvati sa najboljom drugaricom

„Cakum pakum“ je novitet u emisiji „150 minuta“ već po nazivu primamljiv, a po voditeljskom paru neodoljiv. Od ponedeljka, 13. februrara, ponedlejkom, sredom i petkom, najbolje drugarice Gorica Nešović i Jelica Greganović kuvaju, miksaju, rendaju, seckaju i pričaju, a sve u cilju da vam pokažu da spremanje klope nije težak posao.

.

Gorica i Jelica druže se trideset i kusur godina. Prošle su razne turbulencije rame uz rame, delile su osmehe i suze, pitale i odgovarale. Sve što najbolje drugarice inače rade. Sada su udružile pamet, kreativnost i znanje da vam kuvanje ručka bude – cakum pakum.

Za PRVA.RS dve dame otkrivaju tajnu kuvanja i prijateljstva.

Kako je nastao naziv „Cakum pakum“?

JELICA: To će Gorica da objasni, pošto sam ga ja upravo čula.

GORICA: „Cakum pakum“ kažete kad dobro obavite neki posao. Kad dobijete činijicu na kraju iz koje možete da pojedete nešto, a oko vas okolo sve dređeno, e to je cakum pakum. Ljudima fale te obične, svakodnevne stvari, da naprave nešto brzo, a dobro, da nije komplikovano.

Pripremajući hranu u studiju, dve drugarice će nam otkriti male tajne zdravih obroka, podsetiće nas na dragocene savete iz naših domova, za koje nismo ni svesni koliko su jednostavni, kako sebi možemo da olakšamo ne samo dan, već i život.

Često se „koškate“, ali suština je da se mnogo volite?

JELICA: (smeh) Nas dve tako zvučimo. Zapravo, svi misle da se svađamo, od prodavnice do pijace, a ustvari nas dve tako komuniciramo, tako se volimo. I ovde, ako se nekome učini da se svađamo oko nekog čančeta, ne, uopšte, nije tako.

Kako je raditi sa najboljom drugaricom?

GORICA I JELICA (UGLAS) Najbolje!

Najvažniji začin u hrani i u prijateljstvu je – smeh. Njih dve pozante su kao beskrajno zabavne, pričljive i duhovite osobe koje na svet gledaju sa svetle strane.

GORICA: Nas dve se stalno smejemo. Važno je u životu umeti da se nasmeješ, lakše se ide kroz život.

JELICA: Malo se svađamo, češće se smejemo i mislim da smo spremne da se smejemo na sve i svašta. Naročito na gomilu stvari koje ljudi uopšte ne primećuju. Mislim da je poseban dar kad vidiš ono što drugi ne vide, kad vidiš sitnice i kad umeš da se nasmeješ od srca i još u duetu kad umeš...

U „Cakum-pakum“ segmentu, očekuje nas skup jednostavnih recepata, neočekivanih kombinacija i dobra, domaćinska atmosfera. Ponedeljak, 13. februar,prvo „Cakum pakum“ izdanje u „150 minuta“ od 13h!